2019 – Dienstencentra

Vorige pagina
Inhoudsopgave

Marian Landers – coördinator Dienstencentra

Een verslag van onze coördinator Dienstencentra, Marian Landers, over de ontwikkelingen in 2019.

Albrandswaard (Meerzicht)
Elke woensdagochtend is er in het dienstencentrum aan de Albrandswaard een Kreasoos waar geborduurde en 3D kaarten gemaakt worden. Nel Trommel en haar vaste medewerksters begeleiden de plm. 35 bezoekers van deze soos met veel plezier en aandacht.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/...

Elke vrijdagochtend is het bal. Koersbal wel te verstaan. De dames spelen onder leiding van Wout de Leeuwerk. En uiteraard is er ook tijd voor een bakkie koffie met een versnapering.
Aan het eind van het seizoen is er een prijsje voor de winnaar.

Bijdorplaan (Driemanspolder)

Aan de Bijdorplaan wordt op maandagmiddag gesjoeld. Maar je kunt er ook een spelletje rummycub spelen. Ruim 20 ouderen weten al jarenlang de weg te vinden naar onze gezellige Spellensoos onder de bezielende leiding van Marja van der Tas en Jaap Buijs.

 

Gondelkade (De Leyens)handwerken – Kamperzeedijk.nl
Elke donderdagmiddag kun je Thea van der Aar en haar ploeg tegenkomen op de Gondelkade. Zo’n 20 mensen zijn dan met hun hobby bezig op de Handwerksoos. Er wordt van alles gemaakt. Mooie handgeborduurde kleedjes, babycapes, gebreide truien, maar ook kaarten. Die worden verkocht via bazaars en van de opbrengst wordt weer nieuw materiaal gekocht.

Petuniatuin (Seghwaert)Veel tafeltje-dek-je maaltijden nog steeds onder de maat - MAX Vandaag
In de Petuniatuin is er elke werkdag vanaf 12.00 uur een Open Tafel project. Thea Blankespoor stuurt dit project aan. Zij en haar mensen ontvangen bewoners van de desbetreffende Bejaardenwoningen, of van buiten af, voor een heerlijke maaltijd. De maaltijden worden door de deelnemers zelf van te voren uitgekozen uit een lijst. Dit wordt dan koelvers aangeleverd en door onze vrijwilligers opgewarmd en uitgeserveerd. Onze vrijwilligers nemen tijdens het eten ook plaats aan de tafel om het contact tussen de deelnemers te bevorderen, en voor de gezelligheid, en een praatje. Na de maaltijd ruimen de vrijwilligers alles op en zorgen dat alles weer schoon is.
Verder is er op deze locatie op vrijdagochtend een Kreasoos, waar prachtige kaarten gemaakt worden en elke keer met een ander thema. En op vrijdagmiddag is er een Hobbyclub.

 

Vorige pagina