8 april a.s.: De borrelbox!

      Geen reacties op 8 april a.s.: De borrelbox!

We weten dat veel van onze vrijwilligers liever vandaag dan morgen hun werk weer op zouden willen pakken. Dat kan nog niet overal. Maar daar staat tegenover dat er wel een paar hele leuke acties op de planning staan. Acties om kwetsbare ouderen in deze sombere tijden een hart onder de riem te kunnen steken. We hebben net de Soeperwinter achter de rug. In zes weken hebben we 3.000 porties soep uitgedeeld in alle wijken van Zoetermeer. Een prachtig initiatief vanuit ZoetermeerVoorElkaar.

Op 8 april a.s. mogen we namens ‘Magisch Zoetermeer’ plm. 260 borrelboxen gaan uitdelen aan ouderen in heel Zoetermeer. Die box bevat naast een wijntje en een sapje ook borrelnootjes, een bingokaart en heel veel informatie over o.a. de extramurale projecten van UVV, zoals Begeleid Vervoer, Boodschappendienst en Levensboeken. Maar ook folders van andere organisaties, zoals Halte 2717, de klussendienst van het Gilde en de Zonnebloem worden in de box gestopt.

Het idee is – mits we voldoende vrijwilligers kunnen mobiliseren – dat elke vrijwilliger ’s-middags tussen 12:00 en 15:00 uur 3-5 cliënten bezoekt en de borrelbox daar achterlaat. Die boxen moet je dan wel ’s-morgens tussen 10:00 en 12:00 uur ophalen aan de Industrieweg 55, 2712LA Zoetermeer. Voor deze actie hebben we plm. 80 vrijwilligers nodig. Die hoeven overigens niet allemaal bij UVV vandaan te komen. Ook bij de andere deelnemende organisaties in in mijn persoonlijke vriendenkring zoek ik vrijwilligers.

Het spreekt voor zich dat we ons bij alles wat we doen houden aan de dan geldende voorschriften m.b.t. Corona. En dat zou dus ook nog kunnen betekenen dat we de hele actie moeten afblazen. Maar we gaan er vanuit dat zoiets niet nodig is en we – binnen alle beperkingen die tegen die tijd nog (of weer) van kracht zijn – iets leuks kunnen neerzetten.

Wie mee wil doen kan zich per email opgeven bij Ton Jense: webmaster@uvv-zoetermeer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *