A12 Taxi Zoetermeer

Vorig artikel: VerpleeghuizenInhoudsopgaveVolgend artikel: Dienstencentra

In januari waren de bussen van Vierstroom nog niet beschikbaar voor het Grijze Reigâhs project. Daarom zochten we naar alternatief vervoer. Donald en Inge Lakemond van A12 Taxi Zoetermeer schoten ons te hulp.

A12 Taxi Zoetermeer verzorgt 24/7 zakelijk en particulier vervoer.
Zij hebben de Grijze Reigâhs een paar maanden heen en weer naar het ADO stadion gebracht. Inge en Donald wilden wel altijd al wat voor de maatschappij doen, maar voor een relatief klein bedrijf zijn de mogelijkheden natuurlijk niet heel groot. Zeker niet na Corona. Dat heeft er bij Donald en Inge flink ingehakt. Op 20 maart om vijf voor zes ’s-Avonds hadden ze een goed gevulde orderportefeuille, om drie minuten over 6 was er een totale lockdown en was de agenda helemaal leeg! Hoppa! En even geen brood op de plank. En dan heb je 10 man personeel, dat wel doorbetaald moet worden…. Gelukkig heeft het bedrijf deze moeilijke periode overleefd en is het nu weer een bloeiend bedrijf.Zonder hun snelle en adequate hulp zou het Grijze Reigâhs project vermoedelijk niet van de grond gekomen zijn. 

Donald en Inge runnen niet alleen het taxibedrijf, maar ze hebben ook een bezorgdienst voor bloemen en taarten onder de naam Flits Delivery.  En daarnaast hebben ze nog een gezellig café aan de Parkdreef in Seghwaert: Tapperij Seghwaert.

Tapperij Seghwaert is 6 dagen per week open van 15:30 tot 01:00 uur. En dan zijn we er nog niet, want samen hebben Inge en Donald zes kinderen, waarvan een gedeelte nog thuis woont. Het runnen van zo’n samengesteld huishouden vergt ook de nodige tijd en aandacht.

Inge en Donald zijn ondernemers in hart en nieren. Je kunt rustig stellen dat ze het bij tijd en wijle erg druk hebben. Alles bij elkaar hebben ze in de verschillende bedrijven zo’n 17-18 mensen in dienst, maar zelf zijn ze ook 7 dagen per week in touw. Donald begint meestal rond 06:00 uur. Hij werkt tot 10:00 uur en neemt dan even een break. Van 14:00 tot 18:00 draait hij dan nog een shift.  Het kantoorwerk gaat overigens “gewoon” tussendoor.

Inge begint haar dag met het rijden van schoolkinderen, daarna bezorgt ze taarten en bloemen. In de middag en avond verdeelt ze haar tijd tussen het kantoor van het taxibedrijf, het gezin en het café.

Vanaf april zouden we de Grijze Reigâhs zelf gaan vervoeren met de bussen van Vierstroom. Dat was ook de insteek vanaf het begin van onze samenwerking.

Maar het inregelen van alle procedures in de samenwerking tussen UVV, Vierstroom en Welthuis duurde aanzienlijk langer dan voorzien. Inge bood spontaan aan om nu ook de laatste drie wedstrijden van dit seizoen te sponsoren. Daarmee heeft A12 Taxi Zoetermeer heel veel méér gedaan, dan wat we ze oorspronkelijk hadden gevraagd. We zijn dit echtpaar dan ook heel veel dank verschuldigd.

Vorig artikel: VerpleeghuizenInhoudsopgaveVolgend artikel: Dienstencentra