Activiteiten in de verpleeghuizen

De projecten in de verpleeg- en verzorgingshuizen gingen in 2021 door corona en lockdowns gedeeltelijk door. Een verslag van onze coördinator Hicham Bouzidi:

Bij het project Activiteiten in Buytenhaghe en Vivaldi assisteren onze vrijwilligers bij diverse activiteiten zoals bingo, muziekavond, rad van avontuur e.d. Zij voorzien de deelnemers voorafgaande aan de activiteit en in de pauze van koffie/thee en soms een hapje. Bewoners die niet op eigen gelegenheid kunnen komen worden gehaald, begeleid en na afloop weer teruggebracht. De zaal wordt na afloop weer op orde gebracht. Maar bovenal gaat het natuurlijk ook om het sociale contact voor de bewoners als ook voor de vrijwilligers onderling.

Aan een rolstoel gebonden bewoners in Buytenhaghe, Vivaldi en Magnolia worden één keer in de week opgehaald voor een wandeling in de omgeving van de huizen. Bij terugkomst drinken we nog een kopje koffie of thee en daarna brengen we de bewoners weer terug naar de afdelingen. Soms lopen de vrijwilligers ook wel met de bewoners naar het winkelcentrum. Elke vrijwilliger wandelt met één bewoner. Meestal maken de vrijwilligers 2 keer een wandeling op één dag.