ADO verrast!

      Geen reacties op ADO verrast!

Afgelopen donderdagavond gingen wij met de Grijze Reigâhs uit Zoetermeer voor de derde keer met een taxibus van A12 Taxi Zoetermeer naar een thuiswedstrijd van ADO Den Haag. Zoals altijd was het vervoer weer tot in de puntjes verzorgd, ditmaal door chauffeur Sieb, een echte ADO-supporter.

We stonden klokslag 20.00 uur voor de ingang van het stadion van ADO, ruim op tijd voor de koffie/thee met koek.

Hartstikke gezellig steeds weer om in de brasserie binnen het stadion samen te komen met de Grijze Reigâhs uit Den Haag. De laatste wedstrijden gaat ADO eigenlijk als een speer. We werd al heel lang niet meer verloren. Deze avond ging het om een bekerwedstrijd tegen de nummer 13 uit de eredivisie: Go Ahead. Geen kattenpis dus. Maar wij zijn echte optimisten, dus we dachten zeker wel een kans te maken…..

Het succes van de laatste tijd is goed te merken. Het stadion was wat meer gevuld. De wedstrijd was wel twee keer drie kwartier plus de blessuretijd billenknijpen. Want Go Ahead was duidelijk sterker en had de meeste kansen op een doelpunt. Een bal die net naast het doel vloog, even later een spetter op de lat, een schot waarbij onze – overigens fantastische – keeper al gepasseerd was, werd alsnog op de doellijn gestopt.

Kortom het was voor het ADO doel soms even heel spannend. Maar ADO knokte voor wat het waard was en de tweede kans van de wedstrijd, diep in de tweede helft, was het zelfs raak!

Een mooie aanval opgezet door Klaas de Waal werd via een perfecte voorzet van Caitic vakkundig afgemaakt door Joel Zwarts. En dus ontplofte het BINGOAL-stadion! Vechtend voor iedere bal werd de voorsprong over de streep getrokken,

We hadden wel flink mazzel hoor. Want de scheidsrechter gaf Go Ahead geen strafschop, waar het duidelijk wel een overtreding was. Maar ja, zonder geluk vaart niemand wel. Op de klanken van de Toreador werd de overwinning na de wedstrijd op het veld en de tribunes uitbundig gevierd.

Na de wedstrijd werd weer met het traditionele drankje in de Brasserie van het ADO-stadion geproost op het behaalde succes. Rond kwart voor 12 (een latertje voor ons ouwetjes) had Sieb de bus weer voor de hoofdingang klaarstaan en een klein uurtje later was iedereen weer netjes voor zijn eigen voordeur thuis af gezet. Sieb had het geweldig naar zijn zin gehad, net als wij allemaal trouwens.

ADO speelt nu eind februari/begin maart de kwartfinale tegen PSV. Helaas geen thuiswedstrijd deze keer, We moeten deze wedstrijd dus noodgedwongen via de televisie gaan volgen….

Ron Kientz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *