ADO wint weer….

      Geen reacties op ADO wint weer….

Het wordt steeds leuker om een Grijze Reigâh te zijn. Want sinds de trainerswissel gaat het weer stukken beter met ADO Den Haag. Afgelopen vrijdag was er weer een thuiswedstrijd en wel tegen NAC uit Breda, Die gasten staan boven ons. Hun laatste wedstrijd hadden ze met maar liefst 5-0 gewonnen. Maar dat maakt ons geen moer uit! We hebben de punten nodig en dus gaan we ervoor….

De bus van A12 Taxi Zoetermeer werd dit keer gereden door Francis. Hij had zijn maatje Sam meegebracht om hem te helpen de “oudjes” in en uit de bus te krijgen. En ook omdat ze allebei wel zin hadden in een leuk avondje uit natuurlijk. Zoals altijd verliep het ophalen van de Grijze Reigâhs vlot. In een klein uurtje was iedereen aan boord en stipt om 19:00 uur stonden we weer voor het Bingoal stadion. Ook de Haagse Grijze Reigâhs waren weer van de partij, dus het was een gezellige drukte in ons “eigen” hoekje van de brasserie.

Een bakkie koffie of thee gaat er altijd in bij een Grijze Reigâh. Maar een koekie erbij maakt het een feestje. Rond half acht de tribune op en dan gaan we beginnen. Het werd een hele goede eerste helft. Er waren al vroeg in de wedstrijd mooie kansen voor Severina en Verheydt, maar zij kregen de bal er in eerste instantie niet in. Maar ADO kwam na 24 minuten toch op voorsprong dankzij Jordy Wehrmann, die de bal via de lat keihard binnen schoot. En een klein kwartiertje later werd het 2-0, nadat de bal via een NAC speler in het net belandde.

In de rust werden alle Grijze Reigâhs en begeleiders verwend met een gratis broodje kroket. Dat was om het vierjarig bestaan van de Grijze Reigâhs te vieren. De Zoetermeerders doen pas een paar maanden mee, maar het broodje smaakte toch heel lekker :-).

De tweede helft verliep helaas iets minder voorspoedig. Bij NAC waren ze wakker geworden en ze begonnen het onze defensie zowaar best lastig te maken. Sonny Stevens, onze nieuwe keeper deed het geweldig en we hielden lang stand. Maar een kwartier voor tijd gebeurde toch waar we allemaal een tijdje bang voor waren. NAC scoorde de aansluitingstreffer: 2-1.

Het werd dus nog even flink billenknijpen, vooral toen Thomas Verheijdt na een overtreding in blessuretijd met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Maar ook met 10 man kwam NAC er niet meer doorheen en de overwinning was binnen.

ADO is nu al 7 wedstrijden ongeslagen en sluipt langzaam maar zeker naar boven op de ranglijst. We komen zowaar in de buurt van de plekken die recht gaan geven op deelname aan de play-offs. Maar laten we de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is…..

Hoe dan ook, deze avond kon niet meer kapot. Het drankje na de wedstrijd smaakte er extra lekker door. Rond half 11 was het weer tijd om huiswaarts te gaan. Francis en Sam reden de taxibus weer voor de ingang van het stadion en zetten daarna iedereen weer netjes thuis voor hun huisdeur af.

We kijken nu al uit naar de eerstvolgende keer. Dat wordt al aanstaande donderdagavond. We spelen dan een bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Die spelen eredivisie. Maar daar willen wij ook zo snel mogelijk weer naar terug. En dus moeten we die wedstrijd ook maar winnen. Misschien zonder onze topscorer Thomas Verheydt. Heel jammer natuurlijk, maar inmiddels hebben we meer mensen in de ploeg die de bal in het netje kunnen krijgen. Dus we zijn vol goede moed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *