Boodschappendienst

Veel ouderen zijn niet meer in staat om zelf hun boodschappen te doen. Dan ben je blij als je kinderen hebt die dichtbij wonen en kunnen helpen. Maar die luxe heeft niet iedereen.
We horen je denken: Nou dan laat je die boodschappen toch gewoon thuisbezorgen door de Albert Hein, de Jumbo of Picknick? Op zich prima oplossingen, maar je moet er wel digitaal-vaardig voor zijn. En dat is bij veel ouderen nou net een brug te ver.  

Vrijwilligers van de boodschappendienst van UVV Zoetermeer doen éénmaal per week de boodschappen voor iemand die dat zelf niet kan. Dat kost ze dan plm. 1-2 uur per week op een dag en tijd dat het voor de betrokken vrijwilliger goed uitkomt. Je zou het zelfs kunnen combineren met de eigen boodschappen. 

Elke vrijwilliger (we hebben er op dit moment ruim 50!) is gekoppeld aan één cliënt. Bij voorkeur iemand die dicht in de buurt woont, zodat de boodschappen ook op de fiets gehaald kunnen worden. Elke week hebben vrijwilliger en cliënt eerst even contact om met elkaar door te nemen welke boodschappen nodig zijn.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. De vrijwilliger betaalt de boodschappen voor de klant met de eigen pinpas en declareert de gemaakte kosten bij UVV Zoetermeer. Wij zorgen er dan voor dat het bedrag uiterlijk 1 dag later weer op de bankrekening van de vrijwilliger staat. De klanten betalen aan UVV Zoetermeer.
  2. De klant geeft voldoende contant geld mee.

De vrijwilliger zorgt ervoor dat de klant niet alleen de boodschappen, maar ook de kassabon krijgt (je kunt aan de kassière twee bonnen vragen, zodat je er zelf ook één hebt) en het eventuele wisselgeld. In het geval de klant aan UVV betaalt, stopt de vrijwilliger ook een formulier in de tas met het bedrag en het rekeningnummer van UVV Zoetermeer. En hij of zij declareert de gemaakte kosten bij ons door een kopie van de kassabon te mailen (maak een foto met je mobiel). 

De boodschappen worden door de vrijwilliger veilig (zo nodig dus op gepaste afstand) afgeleverd.  Meer weten? Bekijk de uitleg voor de cliënt, de uitleg voor de vrijwilliger en/of het betaalformulier. Lees ook het inspirerende verhaal van één van onze vrijwilligers. 

De Boodschappendienst is op werkdagen van 09:00 tot 11:00 uur bereikbaar via telefoon
079-2040809. E-mailen kan ook: bbd@uvv-zoetermeer.nl