Begeleid Vervoer

Wat houdt Begeleid Vervoer in ?
Onze service is maatwerk: Naast ophalen en thuisbrengen, kan onze vrijwilliger u thuis helpen bij vertrek en vergezellen op uw bestemming. Bijvoorbeeld bij bezoek aan een zorgverlener. De vrijwilliger blijft op u wachten, tenzij anders is afgesproken.

Voor wie is deze service bestemd?
Begeleid Vervoer is uitsluitend bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig met het openbaar vervoer of taxi kunnen reizen. We zijn dus geen goedkoop alternatief voor een taxi.

Voor vervoer t.b.v. specifieke en frequente behandelingen in een ziekenhuis bent u wellicht verzekerd. Informeer naar de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.  We rijden u overigens niet alleen naar een zorgverlener. De service is ook bedoeld voor alle sociale en recreatieve doeleinden.

Hoe werkt het?
U belt tenminste één werkdag van tevoren onze servicelijn en laat weten wat u wilt. We bekijken de mogelijkheden en spreken met u af hoe we u kunnen helpen. Dat gaat vooral over:

  • Datum en tijdstip
  • Hulp bij vertrek en aankomst
  • Begeleiding op de plaats van bestemming
  • De aan de chauffeur te betalen onkostenvergoeding.

Op het afgesproken tijdstip komt onze vrijwilliger bij u aan de deur en begeleidt u naar en van uw afspraak. Als u weer thuis bent, betaalt u de afgesproken onkostenvergoeding direct aan de chauffeur.

De kosten bedragen binnen Zoetermeer € 6,00 voor een retour. Daar komen dan – indien van toepassing – nog de parkeerkosten bij. Het tarief buiten de gemeente is ook een vast bedrag, gebaseerd op € 0,45 per kilometer.  Hier vindt u de bedragen voor de meest voorkomende bestemmingen buiten Zoetermeer.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?
Bel op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 onze servicelijn: 079-2040808.
We vertellen u alles over onze service en maken graag een afspraak met u.