Ben of ken je een verteller?

      Geen reacties op Ben of ken je een verteller?

Je herkent ze vast: Ze hebben een schat aan waardevolle herinneringen en ze praten er graag over! Ze zeggen het zelfs: ‘Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven’.
Maar eigenlijk weten ze niet zo goed hoe…

In het project ‘Uw Verhaal Verteld’ is het meestal zo, dat we meer vraag (vertellers) hebben dan aanbod (schrijvers). We zijn dus doorlopend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om het levensverhaal van een oudere in een boek uit te werken. We zijn daarin de laatste tijd zo succesvol geweest dat er nu een paar vrijwilligers staan te trappelen om aan de slag te kunnen. Maar we hebben geen vertellers meer….. Die moeten er zijn, maar ze hebben ons nog niet kunnen vinden… En dus bij deze een oproep aan iedereen om eens goed om zich heen te kijken. Heb jij een opa, oma, vader, moeder, tante, etc. die dit profiel voldoet. Wellicht kunnen we deze mensen helpen. Hieronder staat een stukje tekst uit de folder ‘Uw Verhaal Verteld’,  dat aangeeft wat het schrijven van een Levensboek voor de betrokkene betekent.

Bij UVV staan vrijwilligers klaar die mèt en vóór u, uw herinneringen kunnen vastleggen in woord en beeld. Wij zoeken – samen met u – naar een vrijwilliger die bij u past. In plusminus 10 ontmoetingen met deze vrijwilliger vertelt u uw verhaal en u laat foto’s en andere herinneringen zien. De vrijwilliger heeft vast en zeker nog een paar vragen, maar als de gegevens zijn verzameld, maakt hij of zij een prachtig boek met uw verhaal en plaatjes. Leuk voor u zelf, maar ook voor uw (klein)kinderen, en andere familieleden. U bepaalt zelf hoe dik of hoe dun het boek gaat worden, het aantal te produceren boeken en ook de vorm van het boek. Dat kan variëren van een simpele ringband tot een echt boek met harde kaft. Zo bepaalt u ook zelf wat het boek u gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *