Een pres(en)tatie van formaat!

      Geen reacties op Een pres(en)tatie van formaat!

Op donderdagavond 31 maart vond in de woonruimte van het dagverblijf Buytenthuis onder leiding van de coördinator Ankie van der Valk een bijeenkomst plaats met de vrijwilligers van het UVV-project “Uw Verhaal verteld”. Het project richt zich op individuele ouderen (vertellers) die hun levensverhaal graag met behulp van een vrijwilliger (schrijver) op papier willen zetten.

Het was in verband met Covid voor het eerst in ruim twee jaar tijd dat de groep schrijvers weer bij elkaar kon komen. In die periode bleek men ondanks de pandemie niet stil gezeten te hebben en bleken er maar liefst tien boeken te zijn voltooid.

In een zeer geanimeerde bijeenkomst werden onder het genot van een drankje en een hapje de afgeronde en gedrukte boeken aan elkaar gepresenteerd en werden de ervaringen bij het schrijven en drukken van de boeken gewisseld.

Het leidde tot bijzonder boeiende verhalen, waarbij de schrijvers vertelden wat ze tijdens het schrijfproces hadden meegemaakt en elkaar bevroegen hoe ze met bepaalde situaties waren omgegaan. Zonder uitzondering werd met veel voldoening teruggekeken, niet alleen met trots over het geschreven boek, maar juist ook wat dat had betekent voor de vertellers, die met hun boek in staat waren herinneringen door te geven aan familie en/of vrienden en daardoor soms in staat waren via hun boek gebeurtenissen uit het verleden bespreekbaar te maken, die men tot dan toe niet of moeilijk mondeling kon delen.

Kortom alle reden om met dit mooie project door te gaan en nieuwe vertellers te interesseren in het maken van een levensboek. Aan het einde van de avond werden de schrijvers van de voltooide boeken vanuit het bestuur bedankt en letterlijk in de bloemen gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *