BINGO !!

      Geen reacties op BINGO !!

Vandaag hebben we vanuit Magisch Zoetermeer bij 300 ouderen een borrelbox en een bijbehorende envelop bezorgd. Het was ongelooflijk veel werk: 300 brieven printen, in een envelop stoppen en een postzegel plakken. De brieven gaan naar de ouderen die al in het bestand van Magisch Zoetermeer staan. In de brief vragen we of ze een box willen hebben en of ze op 8 april tussen 12:00 en 15:00 thuis zijn. We versturen ook mailtjes aan ruim 350 vrijwilligers met de vraag of ze zin en tijd hebben om te helpen met het distribueren van de boxen.  Als zich een paar weken later zo’n 60 vrijwilligers hebben gemeld, weten we dat het gaat lukken en gaan we de distributie plannen. Dat is een hele puzzel, want we willen iedereen zo dicht mogelijk bij huis houden en ervoor zorgen dat het werk ook nog een klein beetje eerlijk verdeeld wordt. De één komt met de fiets en kan één of twee dozen meenemen, een ander met een bestelbus en die kan er wat meer hebben. Maar we komen er uit.

Dan stoppen we nog even 300 wenskaarten in retourenveloppen en plakken daar een postzegel op. Die enveloppen gaan dan samen met een brief van Magisch Zoetermeer, een stuk of 10 folders van de verschillende Zoetermeerse hulpverleningsinstanties en een bingokaart in een grote envelop. We hebben ook alle 300 dozen stuk voor stuk in handen, omdat daar nog een sticker op moet worden geplakt.

Ondertussen staat bij stichting Present de telefoon roodgloeiend: mensen die niet van een borrel houden of die zijn verhuisd of die op 8 april niet thuis zijn. En vrijwilligers die toch niet kunnen.. Maar we passen de planning aan en gaan vrolijk verder….

Voor mij eindigt deze actie met het uitdelen van 300 dozen en enveloppen aan de vrijwilligers. Voor hen begint het dan pas. Zij gaan diezelfde middag nog bij de ouderen langs. Ook Gerda Griffioen van Stichting Present is vermoedelijk nog niet klaar, omdat er vast nog wel wat telefoontjes gaan komen….
Maar de ouderen zijn er vast weer heel erg blij mee. En dat is uiteindelijk toch de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *