Boodschappendienst in Coronatijd

De boodschappendienst van UVV Zoetermeer heeft een veilige oplossing voor mensen die vanwege het corona virus niet meer in staat zijn om boodschappen in huis te halen. Veilig in de zin van zo min mogelijk kans op besmetting, maar ook financieel veilig.

Vóór de Corona crisis deden we boodschappen MET een oudere. Die betaalde de boodschappen dan zelf met de pinpas of contant geld. Nu dit geen optie meer is, doen we boodschappen VOOR ouderen (en anderen die het zelf niet meer kunnen). Ook dat deden we voorheen wel vaker, maar we kunnen nu niet meer met contant geld werken.

We hebben meer dan 50 vrijwilligers bereid gevonden om mensen te helpen. Die zijn bijna allemaal reeds gekoppeld aan een cliënt. De rest wacht totdat zich een cliënt bij hen in de buurt meldt. Is de vrijwilliger eenmaal aan een cliënt gekoppeld, dan neemt de vrijwilliger elke week telefonisch contact op met zijn of haar cliënt om de boodschappenlijst op te nemen. De vrijwilliger gaat de boodschappen doen en betaalt deze met de eigen pinpas. De vrijwilliger declareert het uitgegeven bedrag bij UVV Zoetermeer, die de voorgeschoten kosten dezelfde dag nog terug betaalt.

De boodschappen worden door de vrijwilliger veilig (op gepaste afstand) aan de deur afgeleverd. In de tas zit de kassabon en een formulier met het rekeningnummer van UVV Zoetermeer. De klant betaalt dus niet aan de vrijwilliger, maar aan UVV Zoetermeer.  

Meer weten? Bekijk de uitleg voor de cliënt, de uitleg voor de vrijwilliger en/of het betaalformulier.

De Boodschappendienst is op werkdagen van 09:00 tot 11:00 uur bereikbaar via telefoon 079-2040809. Buiten de openingstijden kunt u een bericht inspreken. We bellen u dan zo snel mogelijk terug. Emailen kan ook: bbd@uvv-zoetermeer.nl

Maar voor nu blijven we vooral voorzichtig!