Boodschappendienst is van start!

      Geen reacties op Boodschappendienst is van start!

Medewerkers van Palet Welzijn vertelden ons dat de behoefte aan een boodschappendienst voor ouderen erg groot is. We wilden dus wel starten, maar het aantal beschikbare vrijwilligers was daar eigenlijk nog te beperkt voor. Weliswaar gingen we in een paar weken tijd gingen we van nul naar zeven vrijwilligers, maar als je tientallen aanvragen verwacht is dat wachten op teleurstellingen.

En dus hebben we nu voor een tussenweg gekozen. We geven er nog geen ruchtbaarheid aan, maar via Palet Welzijn kregen we de eerste klanten binnen en we hebben inmiddels al drie vrijwilligers aan het werk. Via een oproep in het Streekblad komen nu ook weer nieuwe aanmeldingen voor vrijwilligers binnen.  Vaak wel vanuit andere wijken dan we op het oog hadden, maar met het oog op eeen toekomstige uitbreiding naar heel Zoetermeer. En dus hebben we nu ook het Wijkzorgnetwerk maar ingeschakeld voor de aanmelding van nieuwe klanten uit Meerzicht of Rokkeveen.

We hebben ook scholen in het Voortgezet Onderwijs bezocht. Ook dáár hopen we nog een aantal vrijwilligers te kunnen vinden. Maar omdat het schooljaar bijna is afgelopen, zal dat pas in september tot concrete resultaten leiden. Tot die tijd zal de Boodschappendienst dus nog even low-profile blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *