Boodschappen Begeleiding Dienst

Nog heel even en dan gaan we een oude belofte inlossen. Uit het Witte Vlekkenplan werd  eind 2016 al duidelijk dat veel ouderen hulp nodig hebben bij het in huis halen van de boodschappen.
Veel Supermarkten willen de boodschappen wel bij de mensen thuis brengen, maar dan moeten ze wel eerst zelf naar de winkel komen om inkopen te doen en deze te betalen. Of ze moeten boodschappen via het internet bestellen. Op beide vlakken hebben we – als het om kwetsbare ouderen gaat – knelpunten gezien, waar we wat aan willen en kunnen doen.

Het opzetten van een boodschappendienst lijkt makkelijk, maar er komt best wel wat bij kijken. We zijn al maanden bezig met de voorbereiding. Maar op dit moment zijn we bijna zover dat we daadwerkelijk kunnen starten. Er is een projectleider gevonden, we hebben een telefoonnummer en een emailadres, de promotiecampagne staat in de steigers en de eerste vrijwilligers hebben zich aangemeld.

Wat is de bedoeling?
We willen kwetsbare ouderen op een aantal verschillende manieren gaan helpen met het in huis halen van de dagelijkse boodschappen:

  1. Een vrijwilliger wandelt met de klant (evt. met stok, rollator, rolstoel of scootmobiel) naar de winkel. De vrijwilliger helpt bij het doen van de boodschappen. De klant rekent wel zelf af. Deze service is gratis.
  2. Een vrijwilliger haalt de boodschappen voor de klant. De klant geeft voldoende contant geld mee. De vrijwilliger mag NIET pinnen of voorschieten. Eventueel kunnen we een afspraak met de winkelier maken over een factuur en machtiging tot incasseren. De service van de vrijwilliger is gratis.
  3. Een vrijwilliger helpt bij het online bestellen van de boodschappen. Betaling vindt plaats via een betaalmiddel van de klant. De supermarkt brengt de boodschappen thuis. Afhankelijk van de gekozen winkel kunnen hier 
    kosten  aan verbonden zijn. De service van de vrijwilliger is wel altijd gratis.


We zoeken naar mensen die bereid zijn om één of twee keer per week een uurtje van hun vrije tijd op te offeren, om een oudere te helpen.

Ben jij:

  • 16 jaar of ouder
  • Betrouwbaar (VOG wordt aangevraagd)
  • Maatschappelijk betrokken
  • Geduldig, empathisch vermogen
  • Bereid om minimaal 1-2 uur per week  te besteden

Neem dan snel contact op met Nel Jense, projectleider Boodschappendienst: 06-23409418.
Mailen kan ook: bbd@uvv-zoetermeer.nl