Dankbaar voor alle goede zorg

Anton Bood
vrijwilliger SEH

Eerder: Voorwoord van de voorzitter

Anton Bood werkt als vrijwilliger bij de Spoed Eisende Hulp in het Lange Land Ziekenhuis. Bezoekers en patiënten moeten op de SEH vaak lang wachten totdat duidelijk is welke behandeling nodig is. Met Corona erbij is dat uiteraard nog wat complexer geworden.

Ook van verpleegkundigen krijgt hij vaak complimenten voor het werk dat door de vrijwilligers wordt verzet. En zelf is Anton op zijn beurt heel erg dankbaar dat hij als vrijwilliger een heel klein steentje mag bijdragen.

Sinds we moeten dealen met Corona zijn er twee EHBO afdelingen ontstaan, één voor Corona patiënten en één voor de “normale” EHBO. En alhoewel de Corona afdeling voor de vrijwilligers taboe is, ziet Anton verpleegkundigen en artsen af en toe op hun tandvlees lopen. Maar ze blijven desondanks altijd hun belangrijke werk doen.

Anton begrijpt niets van mensen die net doen of Corona niet bestaat en de regels aan hun laars lappen. “Ze zouden de impact op de zorgverlening eens van nabij moeten zien.

Geloof me, dan ga je echt wel 1,5 meter afstand houden, vaker je handen wassen en een mondkapje opdoen in de supermarkt.”, aldus deze gepassioneerde UVV vrijwilliger.

Hierna: Verslag van het secretariaat