De dromenjager

Jay Kartaram is 20 jaar en droomt er al erg lang van om ooit arts te worden. Werken op de Spoed Eisende Hulp lijkt hem heel erg interessant. Jay zit nu nog in het laatste jaar van het Atheneum. Zoals de meeste studenten houdt hij wel van een feestje. Maar de laatste twee jaar  was het nou eenmaal niet verantwoord om met veel mensen dicht op elkaar in een kroeg of discotheek te vertoeven. En daardoor had hij ineens weer wat vrije tijd over. Daarom heeft hij zich als vrijwilliger bij UVV aangemeld. Hij vindt het werk in het ziekenhuis erg leuk, mede door de vele boeiende contacten met patiënten. Naast dat hij nu tijd over heeft, maatschappelijk betrokken is en dat het nu eenmaal erg dankbaar werk is, vergroot het ook de kans dat hij tot de studie geneeskunde wordt toegelaten.

Naast zijn studie en vrijwilligerswerk, is hij ook nog een aantal dagen in de week actief bij de Thuiszorg, waardoor hij zich zeker niet hoeft te vervelen. Jay is in het Lange Land Ziekenhuis begonnen op de Spoed Eisende Hulp (SEH). Daarna heeft hij een tijdje meegeholpen aan de balie in de grote hal. En nu werkt hij elke zaterdagochtend in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum. Daar brengt hij patiënten van de verpleegafdeling naar Radiologie en weer terug. Volgens Jay zijn het juist de kleine dingen die een groot verschil maken.

In het RHOC heerst een hele fijne sfeer, waarin de samenwerking tussen professionals en vrijwilligers heel goed is. Hij praat met patiënten en met het verplegend personeel en leert zo een heleboel.

Op 15 april a.s. weet Jay of hij de studie Geneeskunde in Amsterdam kan gaan volgen. In dat geval wil hij ook naar Amsterdam verhuizen en zal hij moeten stoppen met zijn vrijwilligerswerk hier in Zoetermeer. Maar hij gaat dan vast en zeker iets vergelijkbaars zoeken in Amsterdam. Mocht het niet lukken om toegelaten te worden, dan wordt het een ‘tussenjaar’ en kan Jay juist wat méér gaan doen voor UVV.

We zijn hartstikke blij met Jay en zouden uiteraard blij worden als Jay meer tijd zou krijgen. Maar we duimen toch dat het hem gaat lukken om zijn dromen waar te maken.