Een droom die niet uitkwam….

Vele malen dit seizoen bleven we optimistisch over het halen van de nacompetitie door te hopen op als, als, als……. Afgelopen vrijdag was weer zo’n “wat als-wedstrijd”. Want als we zouden winnen van Helmond Sport, dan bleven we misschien in de race voor plaats 8……. Maar deze allerlaatste “als” kwam opnieuw niet uit. Al vóór de wedstrijd stonden we 5 punten achter op plek 8, Na de wedstrijd zijn dat er alweer 6. En op de ranglijst zakten we zelfs van de gedeelde plek 9 naar plek 11!

Dus sportief gezien is er dit seizoen niets meer te hale. Behalve dan misschien nog wat punten voor de eer. En als je eerlijk bent, en dat zijn we…. dan moet je beamen wat Thomas Verheydt na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN zei: met dit team hebben we niets te zoeken in de Play-offs. Voor diezelfde camera beet Dick Advocaat zijn lippen stuk bij de kritische vragen van de verslaggever over hoe e.e.a. toch mogelijk was. Want in de eerst helft was het reeds uitgeschakelde Helmond Sport veel feller dan ADO dat toch theoretisch nog kans had op de nacompetitie. Toch waren er kansen. Maar die werden of niet benut of uitstekend gepareerd door doelman Havekotte van Helmond Sport (wel ex-ADO!!). Zo viel tegen de verhouding volgens de oude voetbalwet het doelpunt aan de andere kant en ging Helmond Sport met een voorsprong van 1-0 rusten.

Gek genoeg gaf ons dat hoop. Want stonden we de laatste wedstrijden niet steeds vóór in de rust om dan in de we helft alles alsnog weg te geven? Wellicht ging het vandaag andersom en zouden we daarom nu eens een keer winnen. Direct na de rust gingen we daar in geloven want ADO kwam veel feller de kleedkamer uit dan in de eerste helft (donderspeech van Dicky?) en dat resulteerde in de eerste minuut na de rust al in de verdiende gelijkmaker van Komljenovic. Hij kopte fraai binnen vanuit een corner. Da’s lekker binnenkomen……

ADO bleef nu toch veelal op de helft van Helmond Sport, dus hing de 2-1 in de lucht. Maar opnieuw viel het doelpunt aan de andere kant. Een uiterst knullig misverstand tussen doelman Stevens en rechtsback Hall gaf Helmond Sport een vrije doortocht naar het doel van ADO.

Fel knokkend ging ADO nu echter wel door en in het zinderende Haags kwartiertje werd toch nog gelijk gemaakt. Thomas Verheydt tekende met een schuiver in de hoek voor de 2-2. In de slotminuten werd bijna de “alles of niets” overwinning binnen gehaald, maar het schot van Bilate belandde op de paal. En zo zat het ons ook nu weer niet mee.

A12 Taxi Zoetermeer had ons vóór de wedstrijd op bijna volle oorlogssterkte met nog goede hoop naar Den Haag gebracht. Maar op de eretribune konden ook zij samen met de Reigâhs uit Den Haag de ploeg niet naar een overwinning schreeuwen. En dus bleef er nog maar één mogelijkheid over om de avond te redden en die werd dan ook benut.

Na de wedstrijd dronk de grote Grijze Reigâhs familie gezamenlijk in de Brasserie van het ADO-stadion de teleurstelling (uiteraard wel met mate) weg. Precies half 11 stond chauffeur Paul weer voor de hoofdingang klaar om de Zoetermeerders naar huis te brengen. Daar leverde hij ondergetekende als laatste van de club om half 12 weer keurig netjes thuis af.

Er rest ons nog één wedstrijd. Op 12 mei a.s. tegen Dordrecht. En die partij gaat dus om des Keizers baard. Maar dat houdt een echte Grijze Reigâh niet om naar het stadion te komen en uit volle borst mee te gillen.

Ron Kientz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *