Een wedstrijd vanuit een ander perspectief

Dit keer een verslag van Cor van Welbergen, de oprichter van en motor achter de Grijze Reigâhs naar aanleiding van een belangrijke wedstrijd van de ADO Damesploeg, die ook door vier van de Zoetermeerse Reigâhs werd bezocht.

Op zondag 19 maart 2023 kon een delegatie van de Grijze Reigâh’s, dankbaar gebruik maken van de skybox Legend Lounge in het Bingoal stadion van John van Zweden. Vanuit het dak van het stadion konden zij getuige zijn van de kwartfinale KNVB bekerwedstrijd van de ADO Den Haag dames tegen Heerenveen. Het werd een mooie middag.

Ander perspectief
Het bezoeken van een wedstrijd van de ADO Den Haag dames, is natuurlijk sowieso al anders dan het bezoeken van een wedstrijd van de heren. Zo is de sfeer heel anders. Veel meer jonge vrouwen en meisjes zijn hierbij aanwezig natuurlijk. Bij entree in de hoofdingang wacht de vrouwelijke variant van Storky; Stricky ons al op. Na de deceptie van vrijdagavond tegen Willem 2, arriveerde twee dagen later een delegatie van de Grijze Reigâh’s weer vol goede moed terug naar het stadion.

Het bezoeken van een dameswedstrijd in een echte skybox, was een primeur voor onze Grijze Reigâh’s. Mede mogelijk gemaakt door de ADO dames zelf en John van Zweden, betraden zij wat onwennig de Legend Lounge op de 4e etage. In deze Legend Lounge komen vaak oud ADO Den Haag iconen de thuiswedstrijden van ADO Den Haag bezoeken. De Legend Lounge is op zichzelf al een klein museum, vol nostalgia uit het roemrijke ADO Den Haag verleden. Herkenning bij de vele foto’s uit het verleden was groot en de herinneringen bloeiden op. Na een pittig bakkie koffie gingen we op luxe zetels er eens goed voor zitten.

De wedstrijd
De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich zondagmiddag in het Bingoal Stadion door een 2 – 0 overwinning, wat tevens de ruststand was, op de vrouwen van SC Heerenveen geplaatst voor de halve finale. Onlangs gingen de ADO vrouwen voor de competitie nog op bezoek bij de Friezinnen en boekten toen ook een overwinning (5 – 0).

1e Helft
De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg toen Liz Rijsbergen een schot losliet maar haar inzet ging over het Friese doel. Vijf minuten later lag de eerste treffer toch achter doelvrouw Jasmijn Resink door Rijsbergen die goed reageerde op een voorzet van Manon van Raay.  Hierna brak een periode aan waarin weinig voor het ruim opgekomen ADO publiek te genieten viel. Ruim vijf minuten voor het rustsignaal was er een prachtgoal te zien voor het thuispubliek. Rijsbergen kreeg de bal schuin voor het doel aangespeeld door Gina Viehoff, die in de basis begon, waarna de Leidse speelster de bal met veel gevoel in de bovenhoek  krulde (2–0). Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft
Het eerste wapenfeit, net als voor rust, was voor de ploeg van trainer Sjaak Polak. Manon van Raay kreeg de bal door de lucht aangespeeld door Rijsbergen maar haar kopbal verdween over de lat. De bezoekers kwamen in tegenstelling tot voor de rust wat beter in het spel wat resulteerde in wat dreigende momenten voor het Haagse doel. Zo was er een knappe redding van Barbara Lorsheyd wat resulteerde in een Friese corner. Uit die corner ontstond er een scrimmage maar gelukkig voor de Haagse vrouwen bleef een doelpunt voor de bezoekers uit doordat de bal op de lat belandde. Ook een gevaarlijk schot van Nayomi Buikema ging net over. Twee minuten voor tijd bracht Kayra Nelemans op de doellijn koppend redding op een inzet van een van de Friese spitsen. In de extra tijd kwam er geen verandering meer in de stand en toonden de Haagse vrouwen opnieuw een cupfighter van formaat te zijn.   

             

Voor herhaling vatbaar !
De aanwezige Grijjze Reigâh’s beleefden een topmiddag en dankzij de inzet van onze secretaris Glenn Duijzer en zijn zoons werden we goed voorzien van een hapje en een drankje. Inmiddels is er al geloot voor de halve finales van de KNVB Beker. Onze cupfighters van Sjaak Polak treffen in een thuiswedstrijd – medio april- het team van PSV. We hopen dat we dan weer onze steun kunnen geven. Come on The Hague!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *