Koninklijke onderscheiding voor twee vrijwilligers van UVV Zoetermeer

Afgelopen donderdag hebben twee vrijwilligers van UVV Zoetermeer zeer tot hun grote verrassing uit handen van Burgemeester Charlie Aptroot een eervolle koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen van wege hun jarenlange bijzonder verdienstelijke vrijwilligerswerk. De uitreiking vond plaats in het Stadstheater in aanwezigheid van een grote schare familie, vrienden en collega vrijwilligers.

Lidy Diender- van Mierlo is sinds 1981 als vrijwilliger verbonden aan de Unie van Vrijwilligers.
Ze gaf jarenlang leiding aan de handwerk- en creasoos in het dienstencentrum aan de Petuniatuin en helpt nu al weer lange tijd bij het Open Tafel-project. Bewoners uit het seniorencomplex aan de Petuniatuin, maar ook bejaarde cliënten  van daarbuiten kunnen 5 dagen per week aanschuiven voor een warme maaltijd en een luisterend oor. Daarnaast verricht Lidy Diender-van Mierlo  vrijwilligerswerkzaamheden voor de RK-H. Nicolaasparochie en in het bijzonder voor de Tabor-kerk, waarvoor ze oudere en zieke parochianen bezoekt en het kerkgebouw onderhoudt.

 

Kitty-Duquesnoy-Mondriaan is al sinds 1982 actief voor de Unie van Vrijwilligers. Zij is aanspreekpunt van de evenementengroep in de verpleeghuizen Vivaldi en Monteverdi van de zorginstelling WelThuis. De evenementengroep begeleidt bewoners van beide verpleeghuizen bij een aantal recreatieve activiteiten. Zij levert daarbij niet alleen actief begeleiding aan bewoners, maar coördineert als aanspreekpunt ook dat er voldoende  inzet is van vrijwilligers, organiseert zo nodig dat voorbereidingen voor de evenementen (klaar maken van de ruimte) zijn getroffen en is bij evenementen het eerste aanspreekpunt van de UVV voor de medewerkers van WelThuis. Ook is Kitty namens de UVV als vrijwilligster betrokken bij de Telefooncirkel, een samenwerkingsproject tussen de UVV, het Rode Kruis en Palet Welzijn, waarbij ze periodiek persoonlijk contact met cliënten in de cirkel onderhoudt en hen bijzondere aandacht geeft in lief- en leedsituaties. Daarnaast zet Kitty zich ook al 20 jaar in voor het Rode Kruis en is ze vrijwilligster in verzorgingshuis De Morgenster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *