EN DAT IS 10!

      Geen reacties op EN DAT IS 10!

Ja, ja, voor de tiende achtereenvolgende keer bleef ons cluppie afgelopen vrijdagavond ongeslagen! En nu niet tegen de minste, maar tegen de trotse koploper PEC Zwolle (26 punten meer dan wij!) die met een 3-1 nederlaag aan de zegekar werd gebonden.

En dus staan we nu in de derde periode alleen bovenaan! Het gevolg hiervan is dat ik toen ik ‘s-nachts in bed mijn ogen dicht deed in september AJAX met knikkende knieen de prachtige grasmat van het BINGOAL-stadion zag betreden………Maar ach, wat leg ik toch te dromen want die periodetitel is natuurlijk nog wel 3 moeilijke wedstrijden ver weg……….

Maar ik ben niet de enige die hiervan droomt want bijna 7000 Hagenezen hadden de weg naar het stadion weer gevonden. Dat gaat dus de goede kant op richting een vol stadion! En natuurlijk waren ook de trouwe Zoetermeerse Grijze Reigâhs weer onder hen. Met ditmaal het chauffeursechtpaar Rob en Marga van A12 Taxi Zoetermeer onder ons, die zoals we inmiddels gewend zijn op een geweldige en gezellige manier ons de hele avond begeleiden. En zij waren ook echte ADO-supporters dus wat kwam het goed voor ze uit dat ze ook 3x “de lucht” in konden!

Toen we net op de tribune hadden plaatsgenomen kwam de “Godfather” van de Grijze Reigâhs, Cor van Welbergen ons verrassen met ADO-groene heerlijk warme plaids voor over onze benen! De gele plaids zijn nog onderweg maar als die ook binnen zijn is het de bedoeling dat we om en om een groene en gele plaid over de benen doen. Zo zal het vak van de Grijze Reigâhs er nog kleurrijker uit komen te zien! (overigens spraken andere bezoekers van de tribune in dit verband over leeftijdsdiscriminate!).

ADO kwam als een raket uit de startblokken want binnen 10 minuten stond het al 2-0. Na 3 minuten vond Joey Sleegers al het net toen de bal na een aanval over een paar schijven uiteindelijk voor zijn voeten kwam en hij met een schuiver zijn eerste doelpunt voor ADO kon maken.

Ook bij het tweede doelpunt was hij weer betrokken. Na wat schijnbewegingen waardoor een verdediger van PEC uitgleed kon hij alleen op de keeper af. Maar de meegelopen Severina stond er beter voor en daarom kreeg hij van hem de bal toegespeeld. En ook hij schoot onberispelijk de bal tegen de touwen. Wat een weelde! Helaas zoals vaak werd het toch weer 2-1 en zelfs al een paar minuten na de 2-0. Daarna golfde de wedstrijd op en neer en liet PEC zien dat ze niet voor niets bovenaan staan want heel makkelijk wisten ze elkaar te vinden. Maar Dicky heeft onze verdediging goed neergezet en als de tegenpartij er dan toch doorheen komt staat daar altijd nog onze nieuwe zeer betrouwbare sluitpost Sonny Stevens die ook deze wedstrijd weer enkele fraaie reddingen verrichtte. Maar ook wij waren met enkele snelle uitvallen via de vleugels vaak levensgevaarlijk en kansrijk voor het Zwolse doel.

In minuut 73 kwam er gelukkig een einde aan het billenknijpen want via een perfect genomen hoekschop legde Ricardo Kishna de bal panklaar op het hoofd van Thomas Verheydt die hem naar de verre hoek van het doel stuurde. Voor de zekerheid zette Boy Kemper er onderweg nog zijn hoofd tegen zodat het doelpunt op zijn naam kwam. 3-1 met als gevolg weer een geweldige vreugde-uitbarsting in het stadion onder de klanken van Oh,Oh Den Haag.

Het laatste (Haags) kwartiertje kwam de overwinning niet meer in gevaar, sterker nog in de laatste minuut zorgde een blunder van de doelman van PEC nog bijna voor 4-1 maar de lat redde hem.

Maar de 3 punten waren toch al binnen dus kon volgens traditie de Toreador weer met zijn signorita het stadion betreden om samen met de dansende spelers en publiek deze geweldige knappe zege te vieren (we moeten hem voor de rest van het seizoen maar een seizoenskaart geven!).

Na het opnieuw uiteraard weer uitstekend smakende drankje in de Brasserie van het ADO-stadion gingen we rond de klok van half 11 weer zeer goed gehumeurd nagenietend van weer een heerlijk avondje ADO met de taxibus naar Zoetermeer terug.

Ron Kientz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *