Ere wie ere toekomt

Half april, telefoon, onze jongste dochter aan de lijn…..

“Ma is het goed dat ik 26 of 28 april kom lunchen met vrienden waarmee ik op vakantie ga ?”

“Oh gezellig. Laat even weten wanneer.”

23 april gaat de telefoon. Mijn dochter: “We komen zaterdag 28 april lunchen, maar donderdag 26 april moet je vrij houden, dan gaan we wat leuks doen, zorg dat jij en Pa om 9 uur klaar staan, dan komen we jullie halen.”

Ik dacht: “Binnenkort word ik 80 jaar, ze zullen wel weer iets bijzonders hebben, dus geen vragen stellen, laat je verrassen.”

26 april, 9 uur gaat de bel en staan onze 5 kleinkinderen voor de deur!! Heel verbaasd vraag ik: “Wat komen jullie doen?” En daar komen lachend ook de kinderen en schoonkinderen aanlopen. Instappen maar, en daar gaan we.

Onze zoon zegt, heb je enig idee waar we heen gaan ? Nee, echt niet.

We gingen richting Stadshart, afslag Stadstheater. En ineens dacht ik aan Thea Blankespoor ( ook UVVster) die vorig jaar op 26 april met een smoes werd weggelokt naar het Stadstheater.

Oh nee toch…. Maar het werd; ja toch. Even paniek, maar toen dacht ik: laat het maar over je komen en geniet ervan. Nou dat heb ik gedaan. Eenmaal in het Stadstheater waren er nog meer familieleden, vrienden en UVVers.

Wat was het feestelijk en geanimeerd. Ontvangst met koffie en wat lekkers. 18 Personen werden uitgenodigd om met een partner op het toneel plaats te nemen.

Ik kwam naast Kitty Duquesnoy te zitten die ik al heel lang ken als UVVster. Ook voor haar was het een verrassing. Wat was het bijzonder. De Burgemeester die voor iedereen een heel persoonlijk woordje had en daarna de onderscheiding “het lintje” op speldde en ook nog een prachtig boeket in oranje tinten overhandigde.

(Wat wordt er veel vrijwilligerswerk gedaan in Zoetermeer)

Na het officiële gedeelte was er nog een gezellig samenzijn met een oranjebittertje of iets anders.

Al met al een feestelijke gebeurtenis en bijzondere ervaring.

Even zonder dollen: Dat lintje heeft onze Lidy natuurlijk dik en dik verdiend !

Rest de vraag: waarom ik ? Er zijn zoveel vrijwilligers die ook een lintje verdienen.

Het is, zoals de Voorzitter tijdens de jaarvergadering zei : De 2 persoonlijke onderscheidingen zijn eigenlijk bedoeld voor alle UVVers, ze verdienen allemaal een lintje.

En zo is dat !

Bedankt bestuur van de UVV voor al het werk wat jullie verricht hebben om mij deze onderscheiding te geven.

Lidy Diender van Mierlo