Fietsmaatjes Zoetermeer Logo Nieuw UVV

Fietsmaatjes Zoetermeer


Heeft u zin om een mooie fietsrit te maken, maar wordt dat in uw eentje lastig? Dan kunt u zich bij Fietsmaatjes Zoetermeer aanmelden en wie weet zit u binnen de kortste keren naast uw fietsmaatje met de zon op uw gezicht.

Stap samen de comfortabele duofiets op en laat de reis beginnen. Door de elektrische trapondersteuning hoeft de rit niet zwaar te zijn en kan er optimaal van de frisse lucht en omgeving genoten worden. Onderweg is er natuurlijk alle tijd voor een mooi gesprek. Zo brengt de fietsrit u naast gezonde beweging ook een gezellig contactmoment.

Fietsmaatjes Zoetermeer - UVV Zoetermeer

Hoe werkt het?

Na een intakegesprek koppelen we de nieuwe gast en vrijwilliger. Samen maken de gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt. De gast kan meetrappen als hij of zij dat wil en daartoe in staat is. De duofiets is heel wendbaar en stabiel: veiligheid voorop. Kortom: samen lekker fietsen en genieten! 

Lijkt het u leuk om gast te worden?

Dan gaat u samen met een vrijwilliger op een duo-fiets met comfortabele stoel op pad. De duo-fiets heeft elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt. U kunt dan in uw eigen tempo meetrappen (niet trappen mag ook) en van de omgeving genieten.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden?

U fietst graag en u wilt iemand anders in uw omgeving daar ook van laten genieten. Op die manier helpt u mee een ander in beweging te houden en om er even uit te zijn en een frisse neus te halen.

U kunt zich inschrijven door een mailtje te sturen aan fietsmaatjes@uvv-zoetermeer.nl. Vermeld daarin uw naam, adres en telefoonnummer, en of u geïnteresseerd bent om gast of vrijwilliger te worden. Wij nemen dan binnenkort contact met u op.

Ben je vrijwilliger en wil je een fiets reserveren?
Dat kan via de app Samenfietsen. Daarvoor heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.
De app vind je hier.

Donaties zijn van harte welkom!
Wilt u ons financieel ondersteunen om de aanschaf en het onderhoud van duofietsen mogelijk te maken, dan zien we graag uw bijdrage tegemoet op NL22INGB 0106 8953 70 t.n.v. Stichting Unie Van Vrijwilligers, afdeling Zoetermeer o.v.v Fietsmaatjes. Alvast hartelijk dank daarvoor.

 


Fietsmaatjes Zoetermeer zorgt ervoor dat de duofiets goed op orde is, het duofietsrooster flexibel is, en er voor calamiteiten iemand gebeld kan worden. Zowel met de gast als vrijwilliger wordt regelmatig contact onderhouden.

Fietsmaatjes Zoetermeer is een samenwerking tussen UVV Zoetermeer en het landelijke platform Fietsmaatjes.nl. We zijn van plan media mei van start te gaan met het project.


Volg ons op onze social media kanalen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *