Grijze Reigâhs bedanken hun sponsor

Cor van Welbergen is Hagenees en ADO-fan in hart en nieren. Hij is de geestelijk vader van De Grijze Reigâhs, een organisatie die oudere ADO-supporters, als ze niet meer zelfstandig naar het ADO-stadion kunnen komen,  thuis ophaalt en na de wedstrijd weer terug naar thuis brengt. In Den Haag heeft Cor daarvoor afspraken gemaakt met de Boodschappendienst. Al snel ontstond het idee om ook in de omliggende plaatsen te gaan zoeken naar oudere mensen met een groen/geel hart, die graag nog eens een keertje …….

In Zoetermeer vond Cor een partner in de Unie van Vrijwilligers (UVV). En sinds het begin van seizoen 2022/2023 rijden we dus met een aantal van die Grijze Reigâhs naar het Bingoal Stadion. De sfeer in het stadion is toch heel anders dan thuis achter de buis….

Inmiddels is het seizoen 2022/2023 voorbij. Sportief gezien was het niet het beste seizoen van ADO. Halverwege de rit hadden we nog goede hoop dat meester Dick Advokaat het tij zou kunnen keren. Maar helaas, het mocht niet baten. ADO eindigde op een toch wel teleurstellende 12e plaats. Dus geen promotie en zelfs geen nacompetitie. Maar er is ook goed nieuws te melden….

Bij de start van deze competitieronde konden we nog geen gebruik maken van het beoogde vervoer. Op dat moment hadden we slechts een handje vol Grijze Reigâhs in Zoetermeer gevonden. De eerste paar thuiswedstrijden hebben we dus nog met eigen auto’s kunnen doen. Maar na de winterstop stonden er al 8 Grijze Reigâhs in ons bestand en hadden we echt een busje nodig.

Het was begin januari en het zou nog tot 1 maart duren, voordat ons “eigen” vervoer beschikbaar zou komen. En dus moesten we op zoek naar een andere oplossing. Het zat ons mee, want we vonden een bedrijf dat ons wilde helpen. Voor de periode tot 1 maart was A12 Taxi Zoetermeer bereid om alle Grijze Reigâhs gratis en voor niks thuis op te halen en na de wedstrijd weer thuis te brengen. Van dat aanbod hebben we natuurlijk dankbaar gebruik gemaakt. En dat bleek een enorm succes. Niet alleen omdat ons probleem voor dat moment was opgelost, maar ook omdat de chauffeurs van A12 Taxi Zoetermeer bij wijze van spreken elkaar de tent uitvochten om ook een keer mee te kunnen naar het ADO stadion!

Want ondanks het feit dat de wedstrijden niet altijd om over naar huis te schrijven waren, was het elke keer weer een feestje om erbij te kunnen zijn. Dus toen het 1 maart werd en bleek dat de beoogde bussen nog steeds niet gebruikt konden worden, hielp A12 Taxi Zoetermeer ons voor de 2e keer uit de brand. Ze bleven ons ook bij de nog resterende thuiswedstrijden heen en weer rijden. En daar zijn en blijven we ze enorm dankbaar voor. Maar aan alles komt een eind. Volgend seizoen moeten we het echt zelf gaan doen…..

Vorige week hebben we de mensen van A12 Taxi Zoetermeer bedankt voor de uiterst plezierige samenwerking. Inge Lakemond (mede-eigenaar) en Francis (chauffeur) kregen uit handen van Ron Kientz (coördinator Grijze Reigâhs binnen UVV Zoetermeer) een mooi bloemstuk. Voor nu zijn ze uit het zicht, maar zeker niet uit het hart!

Half augustus gaat het seizoen 2023/2024 van start. We hopen dat komend seizoen vanuit sportief oogpunt wat meer gaat bieden, maar garanties kunnen we daar uiteraard niet voor geven. Inmiddels kunnen we voor de thuiswedstrijden van ADO Den Haag voortaan gebruik maken van twee busjes en vijf UVV chauffeurs.

Er is dus ruimte om door te groeien. We weten zeker dat er in Zoetermeer nog veel meer ouderen zijn, die heel graag (net als vroegâh) in het stadion een wedstrijd van ADO Den Haag willen meebeleven. Die mensen kunnen zich aanmelden bij Ron Kientz, telefoonnummer 06-22882917.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *