Grijze Reigâhs vieren een feestje

      1 reactie op Grijze Reigâhs vieren een feestje

Vrijdag 7 oktober deden we het voor het eerst. We zijn met enkele Grijze Reigâhs naar het Bingoal Stadion gereden om daar de wedstrijd ADO – Eindhoven live te kunnen zien. De timing was perfect. Op het parkeerterrein sloten we meteen aan achter de bussen van de Boodschappen Begeleidings Dienst uit Den Haag. De Grijze Reigâhs stapten pal voor de ingang van het stadion uit.

Zoetermeerse Grijze Reigâhs Coby, Ron en Rob. Op de achtergrond Cor van Welbergen, de oprichter van de Stichting Grijze Reigâhs.

Cor van Welbergen en de Haagse Grijze Reigâhs stonden ons al op te wachten, dus de ontvangst was meteen al leuk. In de Brasserie kregen we een lekker kopje koffie. Daarna de trap op naar de eretribune. Een plekje dicht op het veld. Het stadion was lang niet vol, omdat je er alleen met een seizoenkaart naar binnen mag. Maar de mensen die er zaten zorgden wel voor een heerlijk sfeertje, dat je thuis achter de buis nooit zult beleven.

ADO doet het dit jaar in de Keukenkampioen divisie tot nu toe niet echt goed. De ploeg uit Eindhoven staat een stuk hoger op de ranglijst. Ze hadden in de eerste negen wedstrijden van deze competitie nog niet verloren. De Eindhovenaren waren naar Den Haag gekomen voor een grote overwinning. Die hadden ze nodig om periodekampioen te worden. Maar ja, ADO kon ook wel wat meer punten gebruiken. In de eerste helft was er nauwelijks krachtsverschil tussen de beide ploegen. Eindhoven was wat meer aan de bal, maar echt gevaarlijk werden ze niet. En dat gold trouwens ook voor ons eigen cluppie. Tot aan de rust was het qua voetbal eigenlijk best een beetje saai. Toch zat de sfeer er goed in, vooral omdat de aanwezige supporters nog steeds een rotsvast vertrouwen in ADO hebben.

In de rust werd er weer heel goed voor ons gezorgd. Voor elke Grijze Reigâh was er een broodje kroket. Na rust kwam de nieuwe aanwinst Ricardo Kishna in de ploeg en kantelde de wedstrijd. ADO ging steeds beter en aanvallender voetballen en met succes. In de 60e minuut was het raak: Thomas Verheijdt schampte met zijn hoofd de bal. Dat was net voldoende om de keeper van Eindhoven te verrassen en ADO stond met 1:0 voor. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen.

Na de ereronde was er nog even tijd om na te praten in de Brasserie met een drankje. Onderweg naar huis volgde de evaluatie: De meegekomen Grijze Reigâhs waren het unaniem met elkaar eens: Dit eerste bezoek aan het stadion was een groot succes. We vonden makkelijk aansluiting bij de Haagse Grijze Reigâhs en het was gewoon beregezellig om na zoveel jaren weer eens live in het stadion te zijn. En het was uiteraard ook mooi meegenomen dat ADO deze wedstrijd won. Daarmee was het feestje wel compleet.

1 gedachte over “Grijze Reigâhs vieren een feestje

 1. Coby Werkhoven

  Beste Ton,
  Zoetermeer
  Ton ik kan niks toevoegen aan jou verslag van deze leuke avond.
  Ik heb weer genoten net als vroeger om naar ADO te gaan.
  Het was zeer geslaagd , en ik ga graag weer een keer mee.
  Mijn dank gaat naar de vrijwilligers wie dit mogelijk maken.
  Met vriendelijke groet.
  Coby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *