Handwerkclub Gondelkade

Elke donderdagmiddag van 13:30 tot 15:30 is er een handwerkclub in de Gondelkade onder leiding van Thea van der Aar. Samen met drie andere vrijwilligers helpen zij de ruim 20 bezoekers met de meest uiteenlopende handwerkklussen. De mogelijkheden zijn uiteenlopend. Vast op het programma staan breien, borduren en haken. Eén keer per maand worden er wenskaarten gemaakt. En twee keer per jaar organiseren de vrijwilligers in dit project een speciale bijeenkomst. ’s-Middags is er een workshop, waarin bijvoorbeeld een bijzondere techniek wordt uitgelicht. En ’s-Avonds wordt er gezamenlijk gegeten.

Naast breien, borduren en haken wordt er op de handwerkclub onder het genot van een kopje koffie of thee ook druk gebabbeld. Het is zo gezellig op de handwerkclub, dat mensen het gewoon niet kunnen missen. De club draait dus ook in de zomervakantie  gewoon door.

Er wordt de donderdagmiddag van alles gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan slabbetjes, handdoeken, shawls en dikke wintertruien. Maar dus ook versierde doosjes, sleutelhangers, knuffelbeesten, kaarten en nog heel veel meer…..

De mensen kopen soms de door hen zelf gemaakte werkjes, maar het meeste gaat in de verkoop. Dat levert meer dan genoeg op om de handwerkclub zelfstandig te laten draaien. Ze kunnen zelfs elk jaar een flink bedrag naar de penningmeester van de UVV overmaken.

De werkgroep heeft altijd een behoorlijke voorraad zelfgemaakte spullen, die – als de gelegenheid zich voordoet – worden verkocht. Op de clubmiddagen of op braderieën en markten. Vanaf nu kun je alle leuke spulletjes ook op de website van UVV zien en kopen. En als je niet kunt vinden wat je zoekt, dan loont het om ernaar te vragen.

De handwerkclub levert ook maatwerk op bestelling. Dus bijvoorbeeld een rompertje in een ontwerp naar keuze met de naam en geboortedatum van jouw kind of kleinkind erop is zeker mogelijk!