Het kàn nog steeds….

      Geen reacties op Het kàn nog steeds….

Ron Kientz is de regelateur van de Grijze Reigâhs. Hij doet echt van alles… Hij nodigt de mensen uit voor elke thuiswedstrijd, regelt kaartjes, een plek in de bus en in het stadion en zelfs een broodje worst of kroket. En na afloop schrijft hij dan een leuk verslag dat je vervolgens hier op de website ziet verschijnen.

Nu ADO op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie is geëindigd, doen ze mee aan de nacompetitie. En dat geeft Ron extra veel werk. Want normaal heeft hij minimaal twee weken de tijd om alles voor een wedstrijd te regelen. Nu weet hij soms pas een paar dagen vooraf wanneer er weer een wedstrijd is. En dat vergt el flink wat improvisatietalent. Gelukkig heeft hij dat in overvloed.

Alleen schiet het wedstrijdverslag er de laatste dagen bij in. En dat is wel begrijpelijk, want er zijn nu meerdere wedstrijden per week. Dat is gewoon niet bij te benen…

Ron zelf wordt onderhand een ABN (een Anonieme Bekende Nederlander). Want de wedstrijden van ADO in de nacompetitie worden door ESPN uitgezonden. En hoe ze ‘m weten te vinden weet ik ook niet, maar bij elke wedstrijd komt onze Ron wel een keer in beeld. Afgelopen woensdag vertelde de commentator ook over het bestaan van de Grijze Reigâhs.

Maar hoe gaat het nu in de nacompetitie?
Nadat eerst De Graafschap over twee wedstrijden werd verslagen was het afgelopen woensdag tijd om Excelsior een veeg uit de pan te geven. Maar dat liep even anders. Die Rotterdammers waren me toch een partijtje brutaal. Dat is niet normaal zeg! Nota bene in ons eigen stadion werden we tot twee keer toe compleet verrast. En als je dan zelf heel veel goede kansen laat liggen, ga je de bietenbrug op. Gelukkig hebben we wel de schade beperkt kunnen houden en is er in de return nog veel mogelijk.

Het wordt nu wel even flink aanpoten komende zaterdag. Als we wat meer van de kansen, die ongetwijfeld weer gaan komen, kunnen omzetten in doelpunten, dan gaat het gebeuren….
En de Grijze Reigâhs zijn er bij om hun cluppie naar de finale en uiteindelijk de Eredivisie te schreeuwen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *