(Hopelijk) vandaag in het Streekblad….

Het werven van nieuwe vrijwilligers via ZoetermeerVoorElkaar gaat tot nu toe eigenlijk best goed. Maar heel soms zijn er vacatures, waar je nauwelijks een reactie op krijgt. En daarom willen we het nu ook een keer via een stuk in het Streekblad proberen. Als het een klein beetje meezit, dan staat onderstaand verhaal er vandaag in…..

Uitermate Veelzijdig Vrijwilligerswerk

Wie kiest voor vrijwilligerswerk bij UVV Zoetermeer wil iets voor een ander betekenen en zich persoonlijk blijven ontwikkelen.

UVV Zoetermeer (voluit Unie van Vrijwilligers, afdeling Zoetermeer), is opgericht in 1974. Ruim 200 mensen werken op vrijwillige basis in het ziekenhuis en een groeiend aantal extramurale projecten. Met z’n allen vormen we een dynamische organisatie, die zich vooral – maar niet uitsluitend – richt op ouderen in Zoetermeer.

Volgend jaar bestaan we maar liefst 50 jaar! En dat gaan we uiteraard groots vieren. Op dit moment kunnen we daar nog niet veel over vertellen. Deels omdat het ook een beetje een verrassing moet blijven en deels omdat we het zelf ook nog niet precies weten. Maar we hebben nog een jaar de tijd…. Tegen de tijd dat we er aan toe zijn, zullen we de jubileumfestiviteiten via verschillende communicatiekanalen bekend maken. Uiteraard ook in het Streekblad.

Het gaat heel erg goed met UVV Zoetermeer. Zo goed, dat we op een groot aantal plekken nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken. “UVV” leggen we ook uit als “Uitermate Veelzijdig Vrijwilligerswerk”.  Als je vrijwilligerswerk zoekt, dan vind je bij UVV Zoetermeer vrijwel zeker iets dat bij jou past. Dat kan heel laagdrempelig zijn, zoals het serveren van een maaltijd aan een aantal ouderen. Maar we hebben ook jobs met wat meer uitdaging zoals een bestuursfunctie of een ICT-gerelateerde job. Of je nu 2 uur per week beschikbaar wilt zijn of 20, je kunt bij ons iets vinden. Of je gepensioneerd bent of nog 40 uur werkt… als jij je wilt inzetten als vrijwilliger, dan kàn dat!

Maar let op: Binnen UVV wordt niemand betaald. We zijn allemaal vrijwilliger. Overigens maakt dat onze aanpak niet minder professioneel:

 • Onze vacatures kun je vinden op https://zoetermeervoorelkaar.nl
 • Reageer je op één van deze vacatures, dan gaan we altijd een gesprek met je aan.
 • Als het in de intake van twee kanten klikt, dan vragen we een Verklaring  Omtrent Gedrag (VOG) aan en we bieden je een vrijwilligersovereenkomst aan.
 • Zeg je ja, dan kun je rekenen op een gedegen inwerktraject en waar nodig een opleiding of cursus.
 • Ook na de inwerkperiode is er een coördinator waar je terecht kunt met vragen, opmerkingen of klachten.
 • Afhankelijk van de functie werk je in een klein team of solo.
 • Al onze vrijwilligers zijn tijdens de uitvoering van hun werk verzekerd
 • Twee keer per jaar is er een gezellige bijeenkomst, waar we al onze vrijwilligers voor uitnodigen.
 • Eén keer per jaar doen we een lunch met de vrijwilligers in jouw team.
 • En uiteraard komen we tussendoor ook per team bij elkaar om bij te praten en van elkaar te leren.
 • Voor sommige functies geldt dat er aanvullende eisen worden gesteld. Uiteraard vertellen we je daarover in het intakegesprek.

Hebben we jouw nieuwsgierigheid aangewakkerd?
Neem dan snel een kijkje op Zoetermeer Voor Elkaar of – beter nog – op onze eigen website: https://uvv-zoetermeer.nl. Daar vind je een schat aan informatie over onze organisatie en de diensten die onze vrijwilligers verlenen.

Gebruik je Facebook? Kom dan ook even bij ons langs op https://www.facebook.com/ZoetermeerUVV. En als jij ons leuk vindt, dan vinden wij dat natuurlijk ook hartstikke leuk!

Wil je wel vrijwilligerswerk doen, maar kun je geen vacature vinden die bij je past? Heb je één of meer prangende vragen? Bel dan even naar 06-48068359 (Ton Jense). Het moet raar lopen als we niks kunnen vinden waar we allebei blij van worden. Maar zelfs in zo’n geval kunnen we je vast wel verwijzen naar één van de vele andere vrijwilligersorganisaties in Zoetermeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *