Huiskamerproject Kwetsbare Ouderen

Reserves gevraagd voor het Huiskamerproject Kwetsbare Ouderen in het LangeLand Ziekenhuis 

Het doel van een huiskamer is het aanbieden van een zinvolle dagbesteding in beperkt groepsverband en heeft hierbij een ondersteunende en structurerende functie bij het verblijf van de kwetsbare oudere patiënt.

De patiënten verblijven een deel van de dag in de huiskamer: van ’s morgens 10.00 uur tot ’s middags ongeveer 13.00 uur. In een klein groepje worden gezamenlijke activiteiten ondernomen zoals: aan tafel de krant (of stukje uit weekblad) (voor)lezen. Samen met de vrijwilliger(ster) een spelletje doen. Tijdens de uren dat de huiskamer open is, wordt er altijd gedraaid met 2 vrijwilligers (sters).

De verpleging van de afdeling waar de patiënt opgenomen ligt blijft verantwoordelijk voor de patiënt, ook wanneer deze in de huiskamer verblijft.

Koffie, thee, versnaperingen en de middagmaaltijd worden in de huiskamer aangeboden met ondersteuning van de vrijwilligers(sters). Momenteel is er voor alle dagen wel voldoende capaciteit, maar we kunnen nog een paar reserves gebruiken, voor als er iemand onverhoopt uitvalt. Heb je affiniteit met de oudere mens, ben je hulpvaardig, mensgericht en geduldig ? Beschik je daarnaast ook nog over inlevingsvermogen en ben je eventueel beschikbaar op dinsdag, donderdag of vrijdag van 10:00 – 12:30 uur neem dan contact op met: Lidy Pronk op 06-44876266 of maak gebruik van het contactformulier.