Ik breng mijn weekend door …..

      Geen reacties op Ik breng mijn weekend door …..

…… met jou in Scheveningen. Dat zong Louis Davids in 1932. Toen waren de Grijze Reigâhs nog niet eens geboren. Het afgelopen weekend bracht een groot aantal Grijze Reigâhs hun weekend door niet in Scheveningen maar in het Bingoal-stadion van ADO, zo’n 4 km hemelsbreed vanaf Scheveningen. Net als in het liedje was op zaterdag de lucht ook daar blauw. Dat had dus een fraaie middag kunnen worden als de dames van ADO erin zouden slagen de finale van het bekertournooi te halen. Maar helaas, dat lukte niet. Tegenstander PSV was in de eerste helft duidelijk sterker en scoorde 2 keer. Na de rust was ADO wel wat sterker maar het lukte pas ver in de tweede helft om een tegendoelpunt te maken. Maar toen was het al te laat, want via een schaarse uitval van PSV waren zij inmiddels al op een 3-0 voorsprong gekomen. Via opnieuw een counter scoorde PSV vlak voor tijd ook nog eens 4-1. Dus helaas geen finale voor de dames in eigen stadion. We mochten deze wedstrijd opnieuw bekijken vanuit de Skybox van John van Zweden, rijkelijk voorzien van een hapje en een drankje. Dat is voor een eenvoudige Grijze Reigâh toch een hele belevenis! Opnieuw dank daarvoor.

Na een korte onderbreking voor de nodige nachtrust waren de Grijze Reigâhs zondagmorgen vroeg alweer in het stadion van ADO. Geen blauwe lucht dit keer, als dit maar geen voorteken was….

Dit keer kwamen de Zoetermeerse Reigâhs weer met een taxibus van sponsor A12 Taxi Zoetermeer. Inge en Sam verzorgden dit keer de weer opnieuw gezellige begeleiding. Periode-kampioen Almere City met 16 punten meer dan ADO was ditmaal de tegenstander. Het zou dus absoluut geen makkie worden. Maar wat begon het boven verwachting goed! Want binnen een kwartier stonden we al met 2-0 voor. Maar zoals vaak slonk de voorsprong toch ook al weer in de eerste helft, 2-1 bij rust.

Dan weet je al weer, dat het de tweede helft billenknijpen wordt of die voorsprong wel kan worden vastgehouden. Want die tweede helft hé, ik heb er al eens vaker over geschreven. Zonder een tweede helft zouden we heel veel punten meer hebben! En waar we dus allemaal in de rust al bang voor waren gebeurde opnieuw! Almere City scoorde nog tweemaal! En dus werd de eindstand 2-3.

Gevolg: er valt dit seizoen niets meer te halen. Daar zijn nu zelfs de grootste optimisten het over eens. Er volgen nog 2 thuiswedstrijden die gaan dus vrijwel zeker om des keizers baard! Maar als echte Grijze Reigâhs zullen we ook bij deze wedstrijden niet verzaken. Want ongeacht het resultaat blijft het bezoeken van de wedstrijden van ADO gewoon een beregezellig uitje. De Zoetermeerse en Haagse Grijze Reigâhs beginnen elkaar nu steeds beter te kennen en daardoor is het nu één grote gezellige groep geworden.

En nu maar hopen dat er in de zomer positieve veranderingen gaan komen bij ADO, zowel in de organisatie als de spelersgroep. Want anders komen we de KKD never nooit meer uit! Daar waren we het op de terugweg in de taxibus met z’n allen roerend over eens.

Ron Kientz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *