Ik zou best nog wel een keertje……

      Geen reacties op Ik zou best nog wel een keertje……

Nu, dat zullen De Grijze Reigâhs na de geweldige afgelopen zondagmiddag zeker wel weer willen doen! Want een onherkenbaar ADO vergeleken met de laatste thuiswedstrijd tegen Roda JC deed de harten sneller kloppen! Natuurlijk was iedereen optimistisch na het aantrekken van zo veel nieuwe spelers. Maar optimistisch gingen we het vorig seizoen ook heel vaak naar het stadion om na de wedstrijd weer met een kater naar huis te gaan. Maar nu was alles anders. Want nog nooit hadden we ADO met een verschil van 3 doelpunten zien winnen!

Toch sloeg na 4 minuten de schrik weer om ons hart. Want na een sterk begin van ons cluppie was de eerste aanval van Jong AZ al meteen raak. KKD-topscorer Addai was hiervoor verantwoordelijk. Gelukkig ging ADO daarna op dezelfde voet verder zoals het de wedstrijd was begonnen. En dus kon de gelijkmaker niet uitblijven. Het was aanwinst Jort v.d. Sande die de bal uit een hoekschop binnen kopte. Zelfs de tweede volgde nog voor de rust en weer uit een hoekschop. Het was nu nieuweling Matteo Waem die keurig binnen schoot.

Snel na de rust kreeg Jong AZ de genadeklap. Want opnieuw uit een hoekschop zorgde Jort v.d. Sande na een scrimmage voor de 3-1. En zelfs werd het nog 4-1 en weer uit een hoekschop die ditmaal opnieuw Matteo Waem gericht binnen kopte. De paal stond na een geweldig mooie aanval de 5-1 nog in de weg en een pegel van Henk Veerman uit de loop zeilde maar rakelings over het doel van Jong AZ. Dat had het doelpunt van de week geworden waren we het met z’n allen over eens.

*Matteo Waem* of ADO Den Haag

Maar de blijdschap was er niet minder om! En zo konden de spelers ditmaal op de klanken van “laat de zon in je hart” een welverdiend feestje vieren met de supporters na afloop van de wedstrijd.

Dat deden De Grijze Reigâhs natuurlijk ook in de Brasserie. Is het er ondanks het resultaat toch altijd gezellig na de wedstrijd, ditmaal konden we niet alleen op de gezondheid maar ook op een heerlijke overwinning proosten!

Ook onze debutant-chauffeur Kees deelde uiteraard in de feestvreugde. Hij had zijn vaste seizoenskaart-plekkie in vak D voor deze wedstrijd ingeruild voor het vak van De Grijze Reigâhs en zo genoot ook hij van het totale programma van deze zondagmiddag.

Goed gemutst gingen we na de borrel/frisdrank rond de klok van kwart over 7 met het busje van Welthuis weer terug naar Sweet Lake City waar iedereen na het beroemde rondje tussen half 8 en kwart over 8 netjes thuis voor de deur werd afgezet. Nu rest ons een kleine interland-break maar vrijdagavond 22 september zijn we uiteraard weer van de partij voor hopelijk weer zo’n heerlijke wedstrijd en dan tegen Telstar.

Ron Kientz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *