Is het gevaar nu geweken?

      Geen reacties op Is het gevaar nu geweken?

Kappers kunnen aan het werk, kinderen mogen naar school en er is zelfs zicht op heropening van de terrassen. Hartstikke fijn natuurlijk, zeker nu het beter weer wordt. Maar voorzichtigheid is wel geboden. Want nu we allemaal weer wat bewegingsvrijheid terugkrijgen, moet iedereen die tot de risicogroep behoort juist extra gaan oppassen.

Als je niet ziek bent, dan MAG je weer naar buiten. Maar of je dan meteen weer achter in de rij bij een overvolle supermarkt moet gaan aansluiten? Dan kun je vermoedelijk beter een ommetje maken of een bakkie koffie gaan drinken met de buren. Vermijd onnodige risico’s en laat het doen van boodschappen liever over aan vrijwilligers van de UVV. Dat is een heel stuk veiliger!  Onze service is 100% veilig en 100% gratis. Voor iedereen, jong of oud, die niet zelf naar de winkel kan, mag of durft.

Er zijn nog steeds mensen die onze Boodschappendienst niet kennen of niet om hulp durven vragen. Veel mensen denken – volstrekt ten onrechte overigens – dat hun nood minder belangrijk is dat die van een ander. Iedereen is belangrijk en iedereen die het nodig heeft, kan worden geholpen. U dus ook!

Als u zich aanmeldt bij de Boodschappendienst, dan koppelen we u aan één van de 130 vrijwilligers die we in ons bestand hebben staan. Die vrijwilliger belt u dan elke week voor het lijstje met de zaken die u nodig heeft, haalt de boodschappen en betaalt ze met zijn of haar eigen pinpas. Hij of zij stopt een betaalverzoek plus kassabon in de tas, belt bij u aan en neemt gepaste afstand.

U neemt de boodschappentas mee naar binnen (zwaaien naar de vrijwilliger mag natuurlijk J) en maakt het verschuldigde bedrag over naar de UVV. Het rekeningnummer staat op het betaalverzoek in de tas. Als u niet in staat bent om elektronisch te bankieren kunt u gebruik maken van overschrijfkaarten. De vrijwilliger doet die dan de volgende week voor u op de post. Ook kunt u ervoor kiezen om een familielid aan te wijzen die de betaling voor u kan verrichten.

De vrijwilliger declareert de voorgeschoten kosten bij de UVV en krijgt dan dezelfde dag nog het geld terug. Dus ook de vrijwilliger loopt geen financieel risico.

We helpen op dit moment plm. 65 mensen/gezinnen in heel Zoetermeer met het halen van boodschappen, maar we kunnen nog steeds nieuwe klanten snel aan een vrijwilliger helpen. Schroom dus niet om hulp te vragen als u dat nodig heeft. We zijn er klaar voor!

De Boodschappendienst is bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 16:00 uur op telefoon 079-2040809.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *