Jaarverslag 2017 – Verslag coördinator Verpleeghuizen

InhoudsopgaveVorig artikel: DienstencentraHelaas… Dit was alweer het laatste artikel.

Beschrijving van de projecten in de verrpleeghuizen Vivaldi, Monteverdi, Magnolia en in Verzorgingshuis Buytenhaghe 

Activiteiten
Bij het project Activiteiten in Buytenhaghe,  Monteverdi  en Vivaldi assisteren onze vrijwilligers bij diverse activiteiten zoals bingo, muziekavond, rad van avontuur e.d. Zij voorzien de deelnemers voorafgaande aan de activiteit en in de pauze van koffie/thee en soms een hapje. Bewoners die niet op eigen gelegenheid kunnen komen worden gehaald, begeleid en na afloop weer teruggebracht. De zaal wordt na afloop weer op orde gebracht. Maar bovenal gaat het natuurlijk ook om het sociale contact voor de bewoners als ook voor de vrijwilligers onderling. 

Voorlezen
Op een ochtend wordt in Vivaldi door één vrijwilliger de krant voorgelezen aan 4 á 5 bewoners en daarbij een kopje koffie gedronken. De kranten worden niet alleen door de bewoners zelf meegenomen, maar de vrijwilliger neemt ook leesmateriaal mee van huis. 

Wandelen op maandag/dinsdagmiddag en donderdagochtend
Vrijwilligers halen de bewoners van de afdelingen en wandelen in afzonderlijke groepen in Vivaldi, Monteverdi en Magnolia met bewoners in een rolstoel (1 op 1) in de omgeving van de huizen. Bij terugkomst wordt er wat met elkaar gedronken waarna de bewoners weer worden teruggebracht naar de afdelingen. In Buytenhaghe wandelen vrijwilligers tweemaal per week, op dinsdagmiddag en donderdagochtend, individueel met bewoners die daar behoefte aan hebben. De wandelingen duren ongeveer een half uur en soms lopen de vrijwilligers ook wel met de bewoners naar het winkelcentrum. Elke vrijwilliger wandelt met één bewoner. Meestal maken de vrijwilligers 2 keer een wandeling tijdens hun werk. 

‘t Winkeltje
Elke ochtend, behalve op zondag, staan er twee vrijwilligers in ’t Winkeltje in Buytenhaghe. De bewoners kunnen daar terecht voor hun dagelijkse boodschappen. Sociaal contact speelt hierbij een belangrijke rol.  

InhoudsopgaveVorig artikel: DienstencentraHelaas… Dit was alweer het laatste artikel.