“Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”

      Geen reacties op “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”

Die lach is op de gezichten van de Zoetermeerse Grijze Reigâhs gekomen bijna een week geleden na de 3-1 zege op NAC Breda. Want dat was het ADO wat we graag willen zien. Vanaf het beginsignaal vechten voor iedere bal! Dat resulteerde toen in een perfecte eerste helft met dus na een ongelukkige achterstand van 0-1 nog in diezelfde helft 3 zeer fraaie doelpunten. Terug naar Zoetermeer met onze chauffeur Frans concludeerden we dat dit vooral zo moest blijven.

Op weg naar de bekerwedstrijd tegen Sparta, ditmaal met onze chauffeur Kees, waren we toch wel bang dat na deze wedstrijd wellicht toch wel die lach van ons gezicht zou verdwijnen. Want Sparta draait toch weer een stabiel seizoen in de Ere-Divisie en staat daar niet voor niets op de zevende plaats. Dus dat kon niet anders dan een zware pot worden!

Maar dit laatste avondje ADO van dit jaar bracht toch weer vele aangename verrassingen.

De eerste verrassing was dat direct nadat we voor het stadion uit het busje waren gestapt we door een cameraman van ESPN benaderd werden om een opname te mogen maken. In de voorbeschouwing op de wedstrijd werd deze opname uitgezonden en stonden we er uiteraard goed bij!

De tweede verrassing wachtte ons bij de koffie en thee in de Brasserie van het ADO-stadion. In navolging van Sinterklaas was namenlijk ook de Kerstman langsgekomen in de hoek van De Grijze Reigâhs. Niet zoals Sinterklaas persoonlijk maar wel met achterlating van heerlijke banketstaven.

Maar 3x is scheepsrecht dus wachtte ons de grootste verrassing van deze avond op de schitterende grasmat van het Bingoal-stadion. Want daar had Ere-Divisionist Sparta helemaal niets in te brengen tegen een opnieuw vanaf het beginsignaal voor iedere meter vechtend ADO. En dat nog wel zonder 3 zieke sterkhouders. Maar de jonge invallers zorgden ervoor dat er een heel fris elftal met Haagse bluf Sparta tegemoet trad. Met al in de zesde minuut de openingstreffer door opportunistisch voetbal.

In de tweede helft verlieten zelfs nog 3 sterkhouders het veld en zo werd het elftal piepjong. Maar aan het wedstrijdbeeld veranderde dit niets want brutaal zocht ADO wanneer het mogelijk was de aanval. En opnieuw in het Haags Kwartiertje werd deze Haagse bluf beloond met de tweede treffer. Gevolg: een ontploffing in het stadion en ditmaal een sfeervolle blessuretijd zonder billenknijpen!

En zo bleef die lach nog steeds op ons gezicht en smaakte het drankje na afloop nog lekkerder dan anders. En zo gingen we weer vrolijk huiswaarts naar Zoetermeer terug.

En nu maar hopen dat zaterdagmiddag a.s. in de laatste competitiewedstrijd uit bij Jong AZ deze geweldige reeks wordt voortgezet. Want dan gaan we als nummer 3 de winterstop in en wellicht pakken we dan volgend jaar minimaal plek 2 zodat we volgend seizoen weer tegen Sparta spelen maar dan in de Ere-Divisie!

Ron Kientz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *