Klussendienst

      Geen reacties op Klussendienst

UVV Zoetermeer heeft een breed scala aan diensten, waarmee we ouderen in de thuissituatie kunnen ondersteunen. Denk aan Begeleid Vervoer, Begeleiding Na Opname, Levensboeken, Telefooncirkels, etc.

Toch zijn er ook legio zaken waarvoor mensen niet bij ons kunnen aankloppen. Daarvoor gaan we binnenkort in samenwerking met ZoSamen starten met een pilotproject voor Manteldienst Licht. In deze nieuwe dienst wordt een portaal gecreëerd waarin zoveel mogelijk organisaties, die iets te bieden hebben op het gebied van informele zorg, zich kunnen presenteren aan de doelgroep.

Vandaag nemen we alvast een bescheiden voorschotje op die situatie door jullie voor te stellen aan het Gilde Klussendienst. Deze organisatie helpt mensen (niet per sé ouderen) die niet voldoende draagkrachtig zijn om een klein klusje in of om het huis commercieel uit te besteden, het niet zelf kunnen doen en ook in hun netwerk niemand hebben die het voor ze kan opknappen.  De klussendienst omvat plm. 10 vrijwilligers die deze mensen graag komen helpen met het ophangen van een schilderij, het maaien van het gras in de tuin of het opnieuw instellen van de TV.  Ze vragen daarvoor een vergoeding van € 5,= per uur. Daarmee bekostigen ze dan de vervoerskosten en/of de aanschaf van benodigd gereedschap.

Kom je iemand tegen die aan de voorwaarden voldoet en wel wat hulp kan gebruiken?
Via telefoon 079 2040804 kun je met ze in contact komen. Dit nummer is uitsluitend bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 09:00 en 11:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *