Magisch Zoetermeer 2019

      Geen reacties op Magisch Zoetermeer 2019


Magisch Zoetermeer is een initiatief van ondernemer Mark Merckens. Hij verzorgt tussen Kerst en Nieuwjaar een nostalgisch dorp op de markt. Van 27 t/m 30 december is er op de markt van alles te beleven zoals een nostalgische draaimolen, een zweefmolen, een mega spin, een bloemen draaimolen, theatershows voor ouderen, meet en greets met de ijsprinses, winterschminken en een prachtig muzikaal programma.

Maar Magisch Zoetermeer is meer: in samenwerking met de stichting Samen Vieren We Kerst, stichting Present, de gemeente Zoetermeer en UVV Zoetermeer is ook een omvangrijke actie opgezet voor het goede doel:

  • Magisch Zoetermeer zet zich vanaf 7 december in tegen eenzaamheid onder ouderen. Dat doen we o.a. met een Kerstballen actie: Voor 5 euro koop je een prachtige kerstbal met een wenskaartje. De ballen zijn bij veel winkels in de stad te koop. Zo ook bij de informatiebalie van Magisch Zoetermeer in de Passage. Op het kaartje kun je een wens noteren voor een oudere. Jouw vijf euro worden afgedragen aan de stichting Samen Vieren We Kerst voor het goede doel. Deze stichting gaat zoveel mogelijk wensen laten uitkomen. En die kerstbal hang je natuurlijk op in je eigen boom (of die van een ander, als je dat leuker vindt).
  • Op dinsdag 17 december om 12:00 uur wordt voor bijna 100 ouderen een heerlijke lunch klaargezet, verspreid over 6 verschillende horecagelegenheden in Zoetermeer. Diezelfde dag wordt er om 14:00 uur een High Tea georganiseerd voor nog eens 25 ouderen.
  • Op donderdag 19 december zijn weer drie activiteiten: Plm. 60 ouderen gaan naar de film in de bioscoop, winkelen met een vrijwilliger of gezellig lunchen.
  • Op 28 en 29 december ontvangen we ongeveer 50 ouderen voor een magische theatershow over verborgen schatten.


Alles bij elkaar zijn er inmiddels zo’n 240 uitnodigingen verstuurd. Naast de medewerking van de horecaondernemers, de bioscoop en het theatergezelschap zou dit allemaal niet mogelijk zijn zonder de inzet van ruim 100 vrijwilligers, die zorgen voor de inschrijving, het vervoer en/of de begeleiding van de ouderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *