Magisch Zoetermeer

      Geen reacties op Magisch Zoetermeer

In december organiseert stichting DN Evenementen en Festivals – in samenwerking met een groot aantal partners, waaronder lokale winkelcentra, welzijns- en vrijwilligersorganisaties en de gemeente Zoetermeer – Magisch Zoetermeer. Tijdens dit evenement zullen wensen van en voor kwetsbare ouderen vervuld worden.

Zo kunnen eenzame ouderen op dinsdag 18 december genieten van een heerlijke lunch in het Stadshart. En op donderdag 20 december is er de mogelijkheid om onder begeleiding te gaan shoppen in één van de winkelcentra in Zoetermeer. Om dit voor elkaar te krijgen zijn veel vrijwilligers nodig. Een speciaal aandachtspunt is het vervoer van de ouderen die veelal niet op eigen gelegenheid kunnen komen.

UVV Zoetermeer is één van de partners in dit evenement. Wij hebben natuurlijk onze dienst Begeleid Vervoer en daarmee kan een deel van het probleem worden opgelost. Maar de capaciteit is beperkt en de reguliere ritten gaan ook gewoon door. We kunnen dus – speciaal op de genoemde dagen – wel wat extra chauffeurs gebruiken. magisch Zoetermeer.jpgHet idee is dat je op één van deze dagen (of beide) één of meer ouderen thuis ophaalt en op een afgesproken plek in/bij het Stadshart (18 dec), c.q. een winkelcentrum naar keuze  (20 dec) overdraagt aan een vrijwilliger van stichting Present, die de oudere(n) ter plekke begeleidt. Op de afgesproken tijd haal je de ouderen op het zelfde punt op en brengt ze weer veilig thuis. Zo is er geen gedoe met het zoeken van een parkeerplaats. Ten behoeve van mensen die rolstoelvervoer nodig hebben, worden rolstoelbussen ingezet.

Nu we het toch over veiligheid hebben: Om het geheel veilig te kunnen organiseren moeten we wel wat eisen stellen. Chauffeurs (M/V) moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • Innemende persoonlijkheid en het nodige geduld
  • In bezit van geldig B(E) rijbewijs.
  • Niet ouder dan 75 jaar
  • In goede conditie (i.v.m. eventuele hulp bij in- en uitstappen)
  • In bezit van een eigen auto met inzittenden verzekering

De chauffeur krijgt een onkostenvergoeding van 0,45 per kilometer.

Ook onze vaste rolstoelduwers (en mensen die dat eenmalig een keer willen doen) kunnen we op de genoemde dagen goed gebruiken om de mensen in het stadshart/winkelcentrum te begeleiden…..

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan dit Magisch Zoetermeer, meld je dan aan bij Ton Jense, coördinator Communicatie & PR van UVV Zoetermeer.
Telefoon 06-48068359
Email: webmaster@uvv-zoetermeer.nl

N.B.: Zoals jullie wellicht al weten zoeken we ook nog steeds naarstig naar nieuwe chauffeurs/chauffeuses voor onze dienst Begeleid Vervoer. Magisch Zoetermeer is dan wel een hele leuke en nuttige manier om te ontdekken of dit iets voor jou is. Of voor je zus, broer, vriendin of buurman…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *