Samen uit, samen thuis

Mevrouw Baks gaat driemaal per week naar de Albrandswaard om “onder de mensen” te blijven. Daarmee is ze de meest frequente passagier van onze dienst Begeleid Vervoer. Maandag en dinsdag rijdt ze met Jacques en op donderdag is Rinus van Vliet haar vaste chauffeur.

In de Albrandswaard is altijd wat te doen, je kunt er lekker eten en het is ook nog eens heel gezellig. Mevrouw Baks blijft er niet de hele dag, want dat is voor haar te vermoeiend. Ze vertrekt pas om 11:00 uur en om 14:00 uur wil ze wel weer naar huis. Totdat ze hoorde van het Begeleid Vervoer van UVV ging ze altijd met de Regiotaxi. Maar daar moest je altijd lang op wachten. Soms wel een uur. En ze halen je niet thuis af, zetten je buiten op de stoep af en dan moet je maar zien dat je binnen komt. Dat is voor mevrouw Baks best wel een uitdaging. Bovendien duurt zo’n ritje veel langer, omdat de chauffeur ook nog andere mensen moet ophalen en ergens anders afzetten. Doodvermoeiend vond ze dat.

Mevrouw Baks is dus erg blij met Jacques en zijn collega’s. De chauffeurs van Begeleid Vervoer zijn namelijk altijd keurig op tijd. Ze nemen ook alle tijd om je vanuit huis naar de auto te begeleiden. En ze rijden meteen door naar de bestemming. Op de terugweg begeleiden ze je met hetzelfde geduld weer tot in je huis. Mw. Baks gaat meestal maandag met Jacques wat boodschappen doen bij de supermarkt. Heeft ze op donderdag nog wat nodig dan doet ze een beroep op Rinus die dan rijdt.

Jacques rijdt niet alleen Mevrouw Baks. Hij heeft nòg een vaste klant. Een meneer die elke maandag en dinsdag naar de zorgboerderij aan de Geerweg gaat. Omdat deze klant wat eerder van huis gaat en tot na drieën op de locatie blijft, is het goed te combineren met de ritten van mevrouw Baks.