Mooie stad achter de duine….

Vorig artikel: Verslag van de PenningmeesterInhoudsopgave Volgend artikel: Lange Land Ziekenhuis 

Ron Kientz is het aanspreekpunt voor onze nieuwe dienst ‘De Grijze Reigâhs’. Die job past hem erg goed. Hij is Hagenees in hart en ziel en voetbal was altijd al één van zijn grootste passies.  Na zijn schooltijd (HBS-B) ging hij in 1965 aan het werk op de boekhouding van wat toen nog de PTT Telefoondienst heette in – hoe kan het ook anders – Den Haag. Een jaar later werd hij opgeroepen voor militaire dienst. Zijn dienstplicht vervulde Ron bij de parate troepen van de infanterie in Seedorf. En hij had daar een geweldige tijd. 6 weken in Duitsland oefenen met Amerikanen en Engelsen en dan 1 week naar huis. Ron had nog geen verkering, want anders was dat mogelijk toch wel een probleem geweest 😊.

Na 18 maanden keerde hij terug bij de PTT, die gedurende zijn diensttijd een deel van zijn salaris had doorbetaald. Hij voetbalde eerst in Rijswijk, maar maakte al snel de overstap naar SVPTT, waar veel van zijn collega’s ook speelden. Hij schopte het tot aanvoerder van het eerste elftal. Daar moest hij hard voor trainen, want presteren stond in dat team uiteraard voorop. Jaren later eindigde Ron in het veteranenteam, waar de derde helft het belangrijkste onderdeel was. Hij was in die jaren al vrijwilliger en hielp bij het maken en de distributie van het clubblad. Hij organiseerde ook elk jaar het Sinterklaasfeest voor de kleintjes en plande uitstapjes met het veteranenteam.

Ze speelden dan een wedstrijdje tegen een totaal onbekende ploeg ergens ver buiten de regio, maar deden ook andere leuke dingen. Ron verzon er een heel programma omheen, ook voor de meegereisde dames. Weer later zat Ron als secretaris in het bestuur van SVPTT en ook dat was iets dat hij erg leuk en leerzaam vond. En natuurlijk was hij al heel vroeg een groot fan van ADO, zoals het toen nog heette. Met Lex Schoenmaker en Aad Mansveld in de gelederen wist deze ploeg in 1968 nog de KNVB Beker te winnen, door in de finale Ajax met 2-1 te verslaan. Dat waren nog eens tijden…..

Zijn carrière bij PTT ging ondertussen erg goed. Het grootste deel van zijn loopbaan heeft Ron verschillende  managementfuncties vervuld. Hij trouwde, kreeg een zoon in ’73 en een dochter in ’79. En al die tijd werkte hij bij één en dezelfde werkgever. Dat beviel hem zo goed, dat hij er 40 jaar heeft doorgebracht. Tot hij in 2005 vervroegd met pensioen kon via de zogenaamde VUT-regeling.

En dat was in eerste instantie best wel vreemd. Hij heeft eerst een maand moeten wennen om hele dagen thuis te zijn. Maar daarna is hij samen met zijn vrouw (de kinderen waren immers al de deur uit) veel leuke dingen gaan doen.

De ommekeer kwam in 2012, toen bleek dat zijn vrouw leed aan Alzheimer en steeds meer en intensiever verzorging nodig had. Ron heeft die taak met veel aandacht en liefde tot het einde verricht. Vlak voor de kerst in 2021 overleed zijn vrouw en Ron viel in een diep gat.

Daar was hij net weer uit aan het krabbelen, toen wij op zoek gingen naar Grijze Reigâhs in Zoetermeer.  Ron meldde zich aan en toen een paar weken later bleek dat UVV een aanspreekpunt zocht, leek hem dat een prima manier om weer in de running te komen. En dat heeft gewerkt. Hij heeft heel veel plezier in het organiseren van het vervoer voor elke thuiswedstrijd. En natuurlijk gaat hij zelf ook elke keer mee in de bus van A12 Taxi Zoetermeer om van zijn cluppie te genieten. Dat laatste was niet altijd vanzelfsprekend, omdat de resultaten in het begin nog niet heel erg goed waren. Maar nadat Dirk Kuyt werd vervangen door good-old Dick Advocaat, hebben ze niet meer verloren. Of lag het er toch aan dat er nu ook support van een aantal luidruchtige Grijze Reigâhs uit Zoetermeer komt? Hoe dan ook. Ron is happy en wij zijn ook hartstikke blij met Ron. We hebben nauwelijks nog werk aan de Grijze Reigâhs. Ron regelt bijna alles. Kortom: een echte win-win!

Vorig artikel: Verslag van de penningmeesterInhoudsopgave Volgend artikel:  Lange Land Ziekenhuis