Mooie verhalen….

      Geen reacties op Mooie verhalen….

Ankie van der Valk organiseerde op dinsdag 27 november j.l. in de Bouwschuur aan de Toscazijde een leuke en erg leerzame middag voor vertellers en schrijvers, die in de afgelopen maanden samen een levensboek produceerden. Doel was – buiten het gezellig samen zijn –ook het evalueren van de verschillende trajecten. En verschillend waren ze zeker. Maar ondanks dat iedere verteller zijn of haar eigen (en dus unieke)verhaal had, zaten er toch ook wel wat overeenkomsten in de verhalen. Het ligt voor de hand dat in elk van de verhalen een deel over de tweede wereldoorlog gaat. Elk van de vertellers heeft die periode wel anders beleefd, vanwege hun leeftijd op dat moment en/of de plaats waar ze toen verbleven.

Ook het plezier en enthousiasme van het (her)ontdekken bij verteller en schrijver behoren tot de overeenkomsten. En natuurlijk de reacties vanuit de omgeving van de verteller. Die zijn zonder uitzondering allemaal positief. Wat ook wel door iedereen werd genoemd was de diepgang die soms nodig was om tot de kern te kunnen doordringen. Daardoor kom je als schrijver soms wel erg dichtbij. En dat schept een band. Dat benadrukt maar weer eens hoe belangrijk het schrijven van een levensboek voor iemand kan zijn. “Uw Verhaald Verteld” is weliswaar in omvang een klein project binnen UVV, maar de impact ervan mag zeker niet worden onderschat.

De boeken zijn klaar. In een aantal gevallen is een vriendschap voor het leven ontstaan. Dat is heel leuk voor de direct betrokkenen, maar er blijkt ook uit hoe goed Ankie van der Valk vertellers en schrijvers aan elkaar heeft weten te koppelen. Want als er geen “klik” is, dan gaat zoiets nooit lukken. In dit geval 4-0 voor Ankie! Dat is natuurlijk wel een bloemetje waard.

En de schrijvers?
Die zijn veelal zo verslaafd geraakt aan het werk, dat ze gewoon opgaan voor een nieuwe ronde…..
Ook zij kregen uit handen van onze voorzitter Piet Bots een bloemetje als waardering voor het puike werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *