Nieuwe vrienden

      Geen reacties op Nieuwe vrienden

We zijn nu iets meer dan een jaar actief op Facebook. En inmiddels hebben we zo’n 250 vrienden op dit medium. Veel daarvan zijn mensen die UVV Zoetermeer al jaren kenden, maar onze Facebook pagina levert toch ook relatief veel nieuwe vrienden op. Doorgaans hoor je verder weinig méér dan af en toe een opgestoken duimpje van je Facebookvrienden. Maar zo af en toe ontstaat er echt contact en dan kunnen de mooiste dingen ontstaan.

Een paar weken geleden werden we benaderd door Remco, één van onze nieuwe Facebook vrienden. Hij is zelf actief in en voor de voetbalclub FC Zoetermeer en bood ons een podium aan om – tijdens het jeugdtoernooi dat hij voor zijn club ging organiseren – UVV Zoetermeer te kunnen promoten.
Er werden flink wat mensen verwacht, naast uiteraard heel veel kinderen ook pappa’s, mamma’s, opa’s en opa’s, waarmee we dan in contact zouden kunnen komen. Uiteraard hebben we deze uitnodiging in dank aanvaard.

Gisteren was het zo ver: Remco had voor ons zelfs al een kraam neergezet, we konden zo aanschuiven. Rechts van ons verkochten ze Slushpuppies, popcorn en voetbal gerelateerde items. En later kwamen op de linker flank twee dames heerlijke kip-kerry broodjes maken.

Vroeg in de ochtend was het al een flinke drukte, maar het weer werkte helaas niet echt mee. Door de miezer konden we de laptop niet gebruiken, de banner viel telkens om en de wind blies onze folders over het veld. Het eerste uur zijn we vooral bezig geweest om alles vast te plakken met tape. Maar op een gegeven moment hadden we de zaak toch aardig onder controle. En toen hield ook de regen op en de laptop kwam te voorschijn.

Er kwamen heel veel mensen langs onze kraam, maar we slaagden er niet of nauwelijks in, om een gesprek aan te knopen. Achteraf ook wel logisch, want deze mensen hadden (soms letterlijk) hun handen vol aan hun kinderen. En die kwamen natuurlijk niet voor de UVV, maar voor het voetbal, de popcorn of een Ajax of Feyenoord shirt. Toch hebben we geen seconde spijt dat we er waren. Ook al omdat Remco een prima gastheer was. Deze jongen liep zo ongeveer een halve marathon om ons en de mensen van de andere kramen van eten en drinken te voorzien. We hebben ook kennis gemaakt met Jacob de Boer, de (relatief nieuwe) voorzitter van de club.

Voetbal en ouderenzorg hebben niet uiteraard vreselijk veel raakvlakken, maar we kunnen toch wel wat dingen bedenken. Er liggen dus al een paar nader uit te werken ideeën met betrekking tot samenwerking. Het is nog wat te vroeg om daar over uit te weiden, maar we blijven met elkaar in gesprek over diverse mogelijkheden om een win-win te creëren. Voor nu: Dank je wel Remco en
FC Zoetermeer voor de mooie kans en de goede zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *