Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

      Geen reacties op Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Op 19 januari werd in het atrium van het ouderencomplex aan de Gondelkade onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. In een gezellige ambiance werd onder het genot van een drankje en een hapje het nieuwe jaar ingeluid.  

In zijn nieuwjaarstoespraak keek onze voorzitter Piet Bots terug op het voorbije jaar en vooruit naar het nieuwe jaar. Bestuurlijk zag hij op 2023 terug als een roerig jaar met vertrek en langdurige afwezigheid van enkele bestuursleden en aanspreekpunten. Met de extra inzet van onder andere een deels nieuwe plannersgroep en bestuursleden werd bij het project “Begeleid Vervoer” het schip door de woelige wateren heen geloodst, waarbij om in de metafoor van het schip te blijven de passagiers (onze cliënten) er niets van gemerkt hebben en er in 2023 meer mijlen zijn gevaren dan ooit. Maar liefs 3125 ritten zijn verreden.  


Piet sprak veel waardering uit voor de activiteiten in alle andere projecten, zoals in het ziekenhuis en orthopedisch centrum, de sozen in de dienstencentra, de activiteiten bij de projecten levensboeken, begeleiding na opname en de belcirkels. Niet te vergeten in dit rijtje is het busvervoer die mensen met dementie naar het Buytenthuis vervoert, en de grijze Reigâhs die naar voetbalwedstrijden van Ado-den Haag rijdt. Met elkaar, zo was zijn conclusie, vormen we een veelzijdig palet aan vrijwilligerswerkzaamheden, waarmee heel veel dankbare bewoners van onze stad worden geholpen en waarmee we als organisatie en vrijwilligers breed waardering oogsten. 

Waar de kranten tegenwoordig volstaan van AI (Artificial Intelligence) vertelde Piet zich daar ook eens aan gewaagd te hebben. Hij had namelijk de chatbot ‘GTP’ opdracht gegeven een nieuwjaarstoespraak te schrijven voor UVV Zoetermeer. Binnen een halve minuut rolde daar een tekst van anderhalf A4 uit, waaruit hij als kwinkslag enkele zinnen citeerde, daarbij verzuchtend dit soort bloemrijke taal nooit zelf te hebben kunnen verzinnen: 

Jullie, de onverschrokken helden van vrijwilligheid, hebben het afgelopen jaar weer laten zien dat jullie niet slechts de vonken zijn, maar de hele vuurwerkshow van altruïsme en vrijwillige inzet.” 

“Net zoals een pinguïn het ijs doorklieft, hebben jullie met je inzet barrières doorbroken en harten verwarmd. Jullie zijn als de superhelden zonder cape, de helden van alledag, die geen aandacht vragen maar die de hele wereld transformeren met jullie onbaatzuchtige daden.” 

Uiteraard stond Piet ook stil bij het feit dat 2024 voor de UVV een heel bijzonder jaar wordt. We vieren dit jaar namelijk ons 50-jarig bestaan en gaan dat jubileum niet alleen glans geven met een spetterend feest, maar ook met een nieuw project Fietsmaatjes. Daarbij werden de nieuwe projectleden, voor zover aanwezig, geïntroduceerd. Hierover lees je binnenkort meer in onze nieuwsbrief. 


2024 wordt dus weer een jaar met zaken om naar uit te kijken, maar ook met vele uitdagingen in al onze projecten. Piet wenste alle vrijwilligers daarom een prachtig nieuw vrijwilligersjaar toe, eindigend met een knipoog met nog één citaat van de chatbot GTP: 

Laten we dit nieuwe jaar samen verder gaan met het kleuren van de stad met de verf van solidariteit en het borduren van de gemeenschap met de draad van compassie.” 

Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst, getuige ook enkele foto’s van de samenkomst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *