Nieuwjaarsreceptie

      Geen reacties op Nieuwjaarsreceptie

Dinsdagmiddag 15 januari 2019 werd een record gebroken. Maar liefst 125 UVV vrijwilligers kwamen naar de Gondelkade om elkaar een goed jaar toe te wensen. Fantastisch vinden we dat!

Onze voorzitter Piet Bots heette namens de rest van het bestuur iedereen van harte welkom en bracht een toast uit op het nieuwe jaar.  Hij vertelde de aanwezigen dat het heel goed gaat met UVV Zoetermeer. Dat dit niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt blijkt wel uit het feit dat het afgelopen jaar weer tal van UVV afdelingen werden opgeheven. En dat is mede te danken aan de inzet van heel veel vrijwilligers, die telkens weer belangeloos klaar staan om iets voor een ander te doen. Piet steekt daarover zijn lof niet onder stoelen of banken. Hij pikt er wat hoogtepunten uit: Lintjes voor twee vrijwilligers, Begeleid Vervoer dat het beter doet als ooit, de invoering van ons Relatie Beheer Systeem, verdere professionalisering als directe reactie op nieuwe eisen (AVG) en de mogelijkheid om gratis VOG’s te kunnen aanvragen, deelname aan Magisch Zoetermeer en nog veel, veel meer….

http://uvv-zoetermeer.nl/wp-content/uploads/2019/01/20190115_160357.jpg
20190115_160357
http://uvv-zoetermeer.nl/wp-content/uploads/2019/01/20190115_160315.jpg
20190115_160315
http://uvv-zoetermeer.nl/wp-content/uploads/2019/01/20190115_160228.jpg
20190115_160228
http://uvv-zoetermeer.nl/wp-content/uploads/2019/01/20190115_160118.jpg
20190115_160118
http://uvv-zoetermeer.nl/wp-content/uploads/2019/01/20190115_160056.jpg
20190115_160056

Teleurstellingen waren er natuurlijk ook. De samenwerking met andere partijen in het Forum kwam niet echt op gang. En omdat het partnership toch wel een relatief groot deel van ons budget kost, hebben we besloten dat in 2019 niet te continueren. Overigens blijven we waar mogelijk wel samenwerken, ook met partijen in het Forum. Wat ook nog niet is gelukt, is het starten van de pilot met betrekking tot Manteldienst Licht. UVV Zoetermeer en Zosamen hebben een verschillende kijk op wat er nodig is om het project tot een goed einde te brengen. Daar komt dan nog bij dat de gemeente plannen heeft om het aspect vrijwilligersondersteuning bij Zosamen weg te halen en dit vanaf 2020 zelf te gaan organiseren. Die zaken hebben ervoor gezorgd dat het project nu even noodgedwongen ‘on hold’  is gezet, totdat zicht op een doorstart komt.

Dit jaar gaan we – als het aan ons ligt – de pilot Manteldienst Licht alsnog uit de grond stampen. Want we willen uiteraard nog steeds door, maar wel op een manier die op z’n minst kansen biedt op succes. We hebben ook vergevorderde plannen voor een Boodschappendienst. Daarnaast gaan we een promotiefilm maken voor Levensboeken, die gepaard gaat met een heuse reclamecampagne. Binnenkort doen we weer mee aan de open dag in het Lange Land Ziekenhuis. We gaan uiteraard weer verder bouwen aan de bekendheid van diensten als Begeleid Vervoer en Begeleiding Na Opname. Aan het eind van het jaar dragen we weer bij aan Magisch Zoetermeer.  Waar mogelijk zoeken we de samenwerking met andere partijen op. En uiteraard gaan we ook ‘gewoon’ door met al het goede werk dat we al jaren doen.

Ted van der Bol, tot voor kort actief in Buytenhaghe, is ons helaas kort voor de kerst op 62-jarige leeftijd ontvallen. In 2018 hadden we 5 jubilarissen: Joke van Dijk en Nelly Poot (30 jaar), Aleid Beerlage en Anneke Perluka (25 jaar) en Margaret Vasen (12,5 jaar).

Piet zet ze uiteraard even in het zonnetje. Ze krijgen een bosje bloemen, een cadeaubon en een applaus van alle aanwezigen.  Dan geeft Piet geeft de microfoon door aan Janneke Tanja met de woorden: “Ze hebben ook voor mij verborgen gehouden wat je precies gaat doen”.  Janneke helpt Piet en de overige aanwezigen snel uit  hun ‘lijden’. Janneke is verhalenverteller. Het verhaal dat ze voor ons in petto heeft gaat over Anna die een reeks magische gebeurtenissen meemaakt. In eerste instantie is Anna er nog van overtuigd dat het allemaal bullshit is. Gaande het verhaal verandert er iets aan de manier waarop Anna de magie ervaart, maar ook aan Anna zelf, want uiteindelijk gaat ze zelf een magische ervaring voor een ander in gang zetten. Hoe treffend kan het zijn?

Janneke krijgt het voor elkaar om 125 mensen een kwartier lang zo goed als ademloos naar haar te laten luisteren. Dat komt niet alleen door het prachtige verhaal, maar ook de manier waarop het verteld wordt. En Janneke verstaat haar vak. Een daverend applaus volgt.

Even later is het tijd voor het afscheid van Anneke Kervezee. Zij is ruim 7 jaar coördinator van alle activiteiten in het Lange Land Ziekenhuis en bestuurslid van UVV Zoetermeer geweest. Het afgelopen jaar heeft ze haar activiteiten overgedragen aan Lidy Pronk, die de taken van Anneke per 1 januari j.l. heeft overgenomen. Piet roemt Anneke om wie ze is, de prettige samenwerking en noemt als één van haar sterke punten het feit dat ze goed is in het stellen van grenzen. Als iemand in het Ziekenhuis weer eens probeerde om vrijwilligers in te zetten voor oneigenlijke taken, dan stak Anneke daar heel snel een stokje voor. Anneke bedankt alle vrijwilligers in het ziekenhuis en haar mede-bestuursleden voor de fijne samenwerking. Ze gaat ervan uit dat we elkaar vast nog wel een keer tegen gaan komen in het stadshart of zo. Maar het ziekenhuis heeft ze aan de goede zorgen van Lidy overgedragen.

Er wordt nog heel wat gekeuveld, wat je noemt een gezellige drukte. Moet ook kunnen, al doen we dat maar één of twee keer per jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *