Nieuwjaarsreceptie 2020

      2 reacties op Nieuwjaarsreceptie 2020

Donderdagmiddag 9 januari hielden we onze nieuwjaarsreceptie in het atrium van de Gondelkade. Het werd zoals elk jaar weer een bijzonder gezellige middag.  Ruim 90 van onze vrijwilligers hadden hun agenda leeg gemaakt om met ons te kunnen proosten op het nieuwe jaar.
Onze voorzitter Piet Bots had uiteraard weer een mooie speech voorbereid, waarin hij terugkeek op de ontwikkelingen in 2019, maar ook even een doorkijkje gaf naar de plannen voor 2020.

De Unie van Vrijwilligers Zoetermeer bestond vorig jaar 45 jaar en is na al die jaren nog steeds springlevend.  In 2019 hebben we weliswaar afscheid genomen van 56 vrijwilligers, maar aan de andere kant hebben we ook weer 74 nieuwe collega’s verwelkomt. 

Ons Begeleid Vervoer maakte een explosieve groei door van 2110 ritten in 2018 naar 3156 ritten vorig jaar. Spin in het web is daarbij Sjannie Hapke, die een geweldig groot compliment verdient. Ze houdt er niet van om in het middelpunt te staan en vermijdt daarom deze bijeenkomsten, maar op haar is het afgelopen jaar een hele grote wissel getrokken. Reden dat we nu in samenspraak met Sjannie hard werken aan uitbreiding en professionalisering van het telefonisch aanspreekpunt. 

       
In 2019 is er een nieuwe loot aan onze vrijwilligersstam gekomen, de Boodschappendienst. Onder de bezielende aanvoering van Nel en Ton Jense is daar een start mee gemaakt en zijn inmiddels 15 vrijwilligers actief. Een activiteit met duidelijk groeipotentie.

De gemeente heeft per 1 januari jongstleden afscheid genomen van ZoSamen/ Mooi Welzijn voor wat betreft de vrijwilligersondersteuning en gaat dat m.i.v. 1 – 1- 2020 in eigen beheer nemen. UVV Zoetermeer heeft het afgelopen jaar heel actief geparticipeerd in het ontwerpteam Vrijwilligersondersteuning en een grote inbreng gehad bij het programma van eisen voor een nieuw digitaal vrijwilligerssysteem, de inrichting van een goede sociale kaart, de inrichting van fysieke bemiddelingspunten en de nieuwe subsidieregeling voor verbetering en innovatie en ook in het actieplan voor 2020 en volgende jaren. Het mooie is dat heel veel van de ideeën, die wij drie jaar geleden al in ons Witte Vlekken rapport hadden opgeschreven nu door de gemeente zijn overgenomen. We gaan in 2020 deelnemen aan de door de gemeente ingestelde stuurgroep vrijwilligersondersteuning en in tenminste één van de werkgroepen.    

Dit jaar staan ons niet alleen op het gebied van de  vrijwilligersondersteuning, maar op vele andere gebieden tal van uitdagingen te wachten. Al genoemd is de professionalisering van ons Begeleid Vervoer. We gaan een eigen telefooncentrale inrichten met nieuwe telefoonnummers voor onze extramurale projecten (Begeleid Vervoer, Begeleiding Na Opname, Levensboeken en Boodschappendienst. En uiteraard vergt dat flink wat communicatie naar onze klanten, vrijwilligers en externe relaties. Verder willen we inspelen op de veranderingen in het ziekenhuis met de komst van het orthopedisch centrum. We willen de Boodschappendienst verder uitbreiden en opnieuw promotie gaan maken voor levensboeken. En niet in de laatste plaats alle grote en kleine uitdagingen, die ieder van ons bij de uitvoer van zijn of haar vrijwilligersactiviteiten zal tegenkomen.  Dat we die uitdagingen aan kunnen laten we jaar in, jaar uit door ons aller inzet zien, dus ook voor 2020 zien we het jaar vol vertrouwen tegemoet.

Vorig jaar hebben we voor het eerst een intermezzo in gelast met een verhaal van Janneke Tanja. Dit jaar was de beurt aan “Wij van Fleur”. Ineke en Nel zongen een paar leuke Nederlandstalige liedjes. Dat viel beslist in goede aarde, want er werd zelf om een toegift gevraagd. 

Daarna was het – traditiegetrouw – de beurt aan de jubilarissen. Dit keer 7 collega’s die er samen zo’n 160 jaar vrijwilligerswerk op hebben zitten: Trees van Wezel, Gerlinde van Oosten, 
Thea Lugtigheid, Tineke van Leeuwe – Wieriks, Ans Smid – van ’t Riet, Thea Verburg en
Rian van Kleef . Helaas was Thea Verburg vanwege ziekte niet in staat om op de receptie aanwezig te zijn. De rest werd door onze voorzitter en secretaris in de bloemen gezet. 

         

 

2 gedachten over “Nieuwjaarsreceptie 2020

  1. Hans Monteiro

    Als nieuweling komt het na het lezen het lezen van het verslag van de Nieuwjaarsreceptie 2020 het UVV-Zoetermeer me over als een hechte organisatie, waarin de leden door hun grote inzet, fijne samenwerking en vriendelijke collegiale houding werken naar een gezamenlijk doel, bevordering van het welzijn van de medemens. Ik ga mijn uiterste best doen om daar bij te mogen behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *