NOODOPROEP

      Geen reacties op NOODOPROEP

Het gaat heel goed met ons project Begeleid Vervoer. Deze dienst is uitsluitend bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig met het openbaar vervoer of taxi kunnen reizen. We rijden de mensen overigens niet alleen naar een zorgverlener. De service is ook bedoeld voor alle sociale en recreatieve doeleinden. We zijn overigens geen goedkoop alternatief voor de taxi. Anders dan bij taxivervoer haalt de begeleider u thuis op, brengt u naar uw bestemming, begeleidt u desgewenst tot de deur van de spreekkamer, wacht tot u klaar bent (max 2 uur), brengt u daarna weer tot achter uw voordeur.

Vorig jaar hebben we moeten constateren dat niet iedereen in de doelgroep ons wist te vinden. Daar hebben we wat aan gedaan en op dit moment voeren we meer dan 200 ritten per maand uit. Dat is ruim 2x zoveel als een jaar geleden. En dat is dus prima , maar als we niet oppassen, dan gaan we aan ons eigen succes ten onder….

Daarom zoeken we nu MET SPOED een aantal nieuwe vrijwilligers voor ons project Begeleid Vervoer. Het gaat om ritten binnen Zoetermeer, of naar bestemmingen in de directe omgeving van Zoetermeer. De cliënten betalen de begeleider/chauffeur rechtstreeks. Dit bestaat uit een kilometervergoeding voor de rit (gebaseerd op 0,45 cent per kilometer) en eventuele parkeerkosten.

Op dit moment hebben we 19 chauffeurs, maar die kunnen de aantrekkende vraag niet bijbenen. We zijn dus op zoek naar vrijwilligers, die in hun vrije tijd kwetsbare ouderen willen begeleiden en vervoeren met hun eigen auto. Dit zijn onze eisen:

 • Innemende persoonlijkheid en het nodige geduld
  In bezit van geldig B(E) rijbewijs.
  ·         Niet ouder dan 75 jaar
  ·         In goede conditie
  ·         In bezit van een eigen auto met inzittenden verzekering
  ·         Een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten worden vergoed)

Heb je interesse?
Neem dan contact op met Piet Bots op telefoonnummer 06-38402820

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *