Overlijden Hannie van Dijck – Eijkman

17 april 1939 – 18 maart 2022

Tot ons leedwezen is onze vrijwilliger Hannie van Dijck op 18 maart plotseling overleden. Hannie was van al onze vrijwilligsters het langst aan de UVV verbonden en zou volgend jaar maar liefst 50 jaar als vrijwilliger actief  zijn geweest. Hannie heeft in haar lange carrière als vrijwilliger bij UVV diverse taken op zich genomen. Ze is in 1973 gestart in het winkeltje van het toenmalige bejaardenhuis ‘De Schoutenhoek’,  waar ze ook jarenlang een koffie- en handwerksoos heeft gerund. 

Later is ze actief geworden binnen het project telefooncirkels als gastvrouw, waarvoor ze tot voor enkele jaren ook aanspreekpunt binnen de UVV is geweest. Ze organiseerde in dat kader samen met Palet Welzijn en Rode Kruis tal van uitjes en gezellige middagen voor de deelnemers aan de cirkels. Met de deelnemers binnen haar cirkel had ze tot aan haar overlijden regelmatig contact,  al was fysiek bezoek de afgelopen twee jaar door Corona niet altijd mogelijk.

Dat Hannie haar gouden jubileum als vrijwilliger net niet heeft gehaald, is natuurlijk bijzonder jammer. Ze keek er naar uit en had wel zin in een feestje, zo zei ze op de ‘tientjeslunch’ nog geen drie weken geleden. Wat toch overheerst is grote dankbaarheid en waardering voor het vele mooie vrijwilligerswerk dat ze bijna een halve eeuw gedaan heeft en waarvoor ze in 2017 zeer terecht een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. 

Uiteraard gaat onze welgemeende deelneming uit naar haar man, kinderen en kleinkinderen, die we veel sterkte toewensen bij het verlies van hun dierbare Hannie.

Piet Bots
Voorzitter UVV Zoetermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *