Planner gezocht voor Begeleid Vervoer

UVV Zoetermeer (voluit Unie van Vrijwilligers, afdeling Zoetermeer), is opgericht in 1974. Het is een dynamische organisatie, die zich vooral – maar niet uitsluitend – richt op ouderen in Zoetermeer. Er werken ruim 200 mensen op vrijwillige basis in het ziekenhuis, in de verschillende dienstencentra in Zoetermeer en een groeiend aantal extramurale projecten.

Begeleid Vervoer is één van die extramurale diensten. Het gaat daarbij om het begeleiden en vervoeren van ouderen, die niet meer zelfstandig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer naar het ziekenhuis, de tandarts of waarheen dan ook.

Piet Bots (Voorzitter UVV Zoetermeer en coördinator van alle extramurale diensten) zegt: “Begeleid Vervoer voorziet al meer dan 20 jaar in een steeds groter wordende behoefte. Dat komt onder andere doordat ouderen nu langer thuis blijven wonen dan vroeger het geval was. Maar ook omdat mensen tegenwoordig een stuk ouder worden dan 20 jaar geleden. En misschien ook wel omdat de reguliere vervoersdiensten door personeelstekorten en stijgende kosten steeds minder servicegericht kunnen werken.

Begeleid Vervoer omvat ruim 30 chauffeurs en 3 planners. Met z’n allen rijden we gemiddeld zo’n 250 ritten per maand. Op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 kunnen cliënten ons bellen. Ze krijgen dan één van onze planners aan de lijn en kunnen bij hen een rit reserveren. De planner registreert de rit in het systeem en gaat op zoek naar een op die dag en op dat tijdstip beschikbare begeleider/chauffeur.”

UVV Zoetermeer heeft op dit moment een vacature voor een extra planner, zodat de continuïteit van de dienst – ook als er een planner even uitvalt vanwege ziekte of vakantie – gegarandeerd kan worden.

Piet zegt daar nog het volgende over: “Je kunt dit werk gewoon vanuit je eigen huis doen. Wij zorgen voor een telefoon en zo nodig ook een laptop. En uiteraard gaan we je leren wat er allemaal komt kijken bij de omgang met cliënten, het vastleggen van een rit in ons planningsysteem en het vinden van een beschikbare chauffeur.”

“Vrijwilligerswerk doe je om anderen te helpen, maar zeker ook voor jezelf. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel rijker je leven erdoor wordt. Als planner werk je één of twee vaste ochtenden per week. Je hebt op die dagen telefonisch contact met kwetsbare ouderen die onze hulp nodig hebben en met andere vrijwilligers van het Begeleid Vervoer.“

  • Heb jij affiniteit met de doelgroep (kwetsbare ouderen in Zoetermeer)?
  • Het geduld om oudere mensen aan de telefoon te helpen?
  • Ervaring met het vastleggen van gegevens in een computer?
  • Structureel één of twee ochtenden per week tijd?


Neem dan snel contact met Piet op voor een nadere kennismaking. Je kunt hem bellen op 06-38402820. Mailen kan ook: voorzitter@uvv-zoetermeer.nl”.

Piet voegt nog wat aan toe aan zijn betoog…..:

“Als je nou vrijwilligerswerk wilt doen, maar planner Begeleid Vervoer is niet iets voor jou, kijk dan eens op https://uvv-zoetermeer.nl/vacatures/. We zoeken ook nog mensen voor de broodnodige uitbreiding van ons huidige bestuur. En chauffeurs voor Begeleid Vervoer en onze busdienst t.b.v. bezoekers van het ontmoetingscentrum Buytenthuis. Ook mensen die samen met een oudere één keer per week een paar boodschapjes willen doen nodigen we van harte uit om ons te bellen. En verder komen we graag in contact met mensen die een passie hebben voor schrijven of als vrijwilliger in het Ziekenhuis of Orthopedisch Centrum aan de slag willen. UVV staat niet alleen voor Unie van Vrijwilligers, maar ook voor Uitermate Veelzijdig Vrijwilligerswerk. En daar is geen woord van gelogen!

Maar zelfs als je bij UVV Zoetermeer geen bij jou passende vrijwilligersbaan zou kunnen vinden, zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Als je vrijwilligerswerk wilt doen, dan is er altijd wel een perfecte match te maken!

Op https://zoetermeervoorelkaar.nl staan namelijk nog veel meer vacatures. Heb je hulp nodig bij het vinden van een passende job, dan kunnen ze je vast wel helpen bij één van de vier inloopcentra in Zoetermeer:
https://www.zoetermeervoorelkaar.nl/vrijwilligers-informatie-punten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *