Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Op verzoek van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC) zijn daar per 26 oktober 2021 een aantal vrijwilligers gestart met hun werkzaamheden.

Deze werkzaamheden bestaan uit het vervoeren van patiënten van de verpleegafdeling naar de afdeling Radiologie en weer terug naar de verpleegafdeling. Wanneer de vrijwilligers dat willen kunnen zij aansluitend hun werkzaamheden rond lunchtijd de serviceassistenten helpen met het vervoeren van patiënten naar de lounge voor de lunch. Tijdens de lunch kunnen zij dan een praatje maken met de patiënten en eventueel helpen met het snijden van het brood o.i.d.

Ook kunnen vrijwilligers rond het diner de serviceassistenten helpen met het vervoeren van patiënten naar de lounge voor het diner.  Ook dan kunnen zij een praatje maken met de patiënten en waar nodig hen helpen.

Vanaf 10 november 2021 mag er, i.v.m. covid, niet meer door de patiënten gezamenlijk in de lounge worden gegeten. Het helpen van de vrijwilligers bij de lunch en het diner is daarom voorlopig opgeschort.