Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Sjaak en Lenie lopen al een poosje mee bij de UVV. Sinds 2004 zitten ze in het Evenemententeam. 
Als er iets wordt georganiseerd in Vivaldi of Monteverdi, dan zijn Sjaak en Lenie van de partij. Samen met een aantal andere UVV vrijwilligers zorgen zij er dan voor dat de bewoners er ook bij kunnen zijn. Dat wil zeggen dat de mensen thuis (elders in de locatie) worden opgehaald. Het zijn ook de vrijwilligers die zorgen voor een bakkie koffie met een koekje of iets anders. Recentelijk was er een optreden van Acoustic For Fun. Ook Gerrit komt regelmatig langs en draait dan aanstekelijke jazz muziek. De bewoners genieten er altijd enorm van. Kortom: Het maakt niet heel veel uit wat er wordt georganiseerd. Het is altijd heen feestje!

Je merkt wel dat Monteverdi een oud gebouw is. Soms is er maar één werkende lift en dan wordt het een uitdaging om iedereen op tijd in de zaal te krijgen.  

Eigenlijk zou het werk in Monteverdi in oktober vorig jaar op zitten. Veel bewoners zijn verhuisd naar de kleinschalige woonvoorziening in Meerzicht. Maar onze vrijwilligers hebben er desondanks nog regelmatig werk, want Monteverdi kreeg weer nieuwe bewoners. Onder andere het zorghotel is er nu gevestigd. En ook in Vivaldi houden ze wel van een feestje…. 

Sjaak is inmiddels de 80 gepasseerd. Lenie is een stukje jonger, maar zeker niet de jongste. Ze wonen aan de rand van het dorp in een prachtig appartementencomplex, waar ook veel andere ouderen wonen. En ook dáár zijn ze actief in het vrijwilligerswerk. Er is een Jeu de Boules baan en een wandelclub. En deze kanjers organiseren elk jaar weer een nieuwjaarsborrel en een zomer barbecue. Sjaak kondigt die evenementen dan aan in een nieuwsbrief die hij op de computer samenstelt.