Sjannie Hapke ontvangt een lintje

      Geen reacties op Sjannie Hapke ontvangt een lintje

In november 2021 heeft Sjannie Hapke afscheid genomen nadat ze ruim 25 jaar vrijwilligerswerk had gedaan, waarvan het grootste deel als aanspreekpunt voor het Begeleid Vervoer. Tegenwoordig zijn er drie planners binnen dit project, maar Sjannie deed het heel erg lang in haar uppie. 7 dagen in de week stond ze jaar in, jaar uit klaar voor cliënten, chauffeurs, zorgverleners en het UVV bestuur. Daarom hadden we deze kanjer al een keer in het zonnetje gezet, door haar te nomineren voor de NOV passieprijs 2021.

Maar daar hebben we het niet bij gelaten. Medio 2021 hebben we Sjannie dus ook voorgedragen voor een lintje. Met een smoesje dat ze vanwege een geplande vakantie niet op haar verjaardag konden komen, en dat ze daarom een “dagje uit” hadden georganiseerd, hebben haar kinderen haar naar het Stadstheater gebracht en pontificaal op het podium van de grote zaal neergezet. Gelukkig had ze haar kleinzoon Thijs naast haar, want ze wist werkelijk niet wat haar overkwam.

Sjannie was niet de enige Zoetermeerder die dit jaar een lintje ontving. Maar liefst 15 mensen die een substantiële bijdrage aan de maatschappij hadden geleverd, ontvingen uit handen van burgemeester Besuijen een Koninklijke onderscheiding. En bij elke kandidaat had hij een uitgebreid verhaal. In totaal misschien wel 50 velletjes tekst. Maar hij bracht het er prima vanaf. Over Sjannie zei hij dit:

We wisten wel dat Sjannie niet echt graag in het middelpunt van de belangstelling staat, maar dit vond ze toch wel heel erg leuk en eervol. En nu is ze dus lid in de orde van Oranje-Nassau. Wie het niet gelooft moet de onderstaande foto’s maar bekijken, want het is echt waar. En dik verdiend ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *