Soeperwinter week 3

      Geen reacties op Soeperwinter week 3

Vandaag was alweer de derde week van de Soeperwinter. Een prachtig voorbeeld van hoe een draak van een virusdreiging kan zorgen voor een ongekende samenwerking tussen verschillende organisaties.

Vrijwilligers van UVV, Present, Piëzo en Palet zijn elke week een middag in de weer om soep rond te brengen naar ouderen en ze een hart onder de riem te steken. Elke week weer een andere wijk en veelal elke week weer andere vrijwilligers.

Deze week was het ouderwets koud. Niet alleen de soep, maar ook het Hollandse weer. En hoewel de doorgaande wegen goed begaanbaar zijn, toch af en toe nog verraderlijk glad op de woonerven.
We begonnen ook deze week weer met een ritje naar het ADO stadion. In eerste instantie kregen we berichten dat we niet voor de deur zouden kunnen parkeren vanwege afvallend ijs. Maar dat bleek gelukkig mee te vallen. Het was alleen even druk in de straat voor het stadion i.v.m. de COVID vaccinaties die ook daar plaatsvinden. Verder begint het routine te worden: parkeren, klep open, rolcontainer eruit, soep op de rolcontainer, een rol plastic eromheen, rolcontainer in de wagen, klep dicht en karren maar…

Deze week gingen we naar Seghwaert en Noordhove. De eerste stop was de Petuniatuin. Vanwege de sneeuwrestanten en de drukte in de straat konden we niet voor het gebouw parkeren. En dus hebben we de wagen aan de achterkant van het gebouw neergezet en zijn toen met de rolcontainer door het winkelcentrum naar de recreatiezaal gewandeld. Daar zaten de vrijwilligers al met smart op ons te wachten om de tassen te gaan vullen. Een kwartier later waren we alweer onderweg naar ’t Seghe Waert aan de Vijverdreef.

Daar geen probleem om de auto pal voor de deur te zetten. De container hoefde er deze keer niet uit. Hier hoefden we ‘slechts’ 60 soepjes af te leveren, oftewel 2 kratjes. Die werden door Conrad zo even opgetild en binnen gebracht.

Op het Rogershof schrokken we wel even. Een groot gebouw, waar alleen maar ouderen wonen. Maar als iemand daar naar buiten wil, heeft ie toch even een momentje. Want de stoep is dus na een week nog steeds niet schoongemaakt. Ruim 200 soepjes moesten op dit adres worden afgeleverd. Twee man en een vrouw kregen de rolcontainer er toch langs. En daarmee zat onze missie er weer op. Volgende week gaan we naar Meerzicht. Maar dan is de sneeuw gelukkig weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *